Anne Oyuncak Yaptı! / B.E.Ö. Kağıt

Arada derede, bu telaşede defneye 3 oyuncak daha yaptım. Zevk almasam asla yapamam sanırım ama böyle işlerle uğraşmak gerçekten hoşuma gidiyor. Yemek falan yapmayayım, bunları yapayım ben:)
Evdeki büyüklü küçüklü iki kutudan imal ettiğimiz süreklilik kutusu. Kocaya teşekkürler, o da bayağı uğraştı bununla. Çekmeceye düşen topun ön tarafa gelmesi için içeriye hafif bir eğim vermek gerekiyor. Defne topu delikten atıyor, çekmeceyi açıp topu alıyor, tekrar atmadan çekmeceyi kapatıyor.
Aslında bu oyuncağı ilk önce 1,5 litrelik pet şişeden yapmıştım. Pet şişenin boşken yerde sağlam durmadığını, Defne mandalları atarken devrildiğini görünce aklıma hala yarıya kadar dolu olan dalin yumuşatıcı şişesi geldi. Beklemek istemediğimden şişedeki yumuşatıcıyı başka bir şişeye boşalttım, kestim biçtim bu hale getirdim. Delikten elini sokarken eli acımasın diye kenarları birkaç kat bantladım. Dalin şişesinin ağzı çok geniş olduğu ve mandalı oradan atmanın fazlaca basit olduğunu düşündüğüm içinde bir önceki pet şişenin ağzını kesip oraya koli bantıyla monte ettim. Oyuncağı yapma aşaması, yumuşatıcıyı temizlemeye ve şişenin dışındaki kağıtları yok etmeye çalışmaktan çok daha kolaydı. Not: Orijinal fikrim olmayıp yabancı bir blogdan çalıntıdır.

Bu basit puzzzle ı da blogların birinde gördüm ama hangisiydi hatırlayamıyorum yine. Evdeki kalınca bir kartonu elma şeklinde kesip üzerine kırmızı kağıt yapıştırdım ve yapışkanlı asetatla kaplayıp üç parçaya ayırdım. Karmaşık puzzlelardan önce bunula alıştırma yapsın Defnoş.

17 yorum:

  1. Canım,çok güzel olmuş yeni oyuncaklarınız..özellikle elmadan puzzle süper..güle güle oynasın defnecim..
    Bir ara bana şu bunlarda ilginizi çekebilir bölümü nasıl yapılıyor yazar mısın tatlım.öpüyorum..

    YanıtlaSil
  2. Füsuncum süpersin ya gerçekten ben çok tembelim galiba kızıma yeni oyuncaklar yapamıyorum.Güle güle oynasın Defne. Bu arada bloğa koyup fikir verdiğin için çok teşekkürler canım bende yapmak istiyorum hemen.Kızımla sizi öpüyoruz canım.

    YanıtlaSil
  3. Defne cok sanslı cok beceriklisin Füsun. Staja gelmek istiyorum..

    YanıtlaSil
  4. filizcim bunlar da ilginizi çekebilirin altında linkwithin yazıyor ya oraya tıkla, yönlendiriyor zaten çok kolay

    eminecim sen de yap ev yapımı ıvır zıvırı çok seviyor çocuklar, bir de beraber yaparsanız daha çok ilgilerini çekiyor

    aaa eko anne olmuş bizim hatun hemen bakayım öbür bloga da
    esracım yapabilsem pembe kule de yapacağım ama marangozluk yok işte
    noldu bizim kuleye gelecek mi yaptırayım mı?

    YanıtlaSil
  5. büyük markaların o kadar işlevsiz ve sıradan oyuncakları var ki, bence bunlar çok daha özel. bravo becerikli anneye

    YanıtlaSil
  6. hülyacım çok teşekkürler
    cidden bana da artık çoğu oyuncak uyduruk ve işlevsiz geliyor

    YanıtlaSil
  7. füsuncum ben de bugün adaya senin tavla pullarıyla yaptığın oyuncaktan yaptım.Dünyanın parasını verdiğim oyuncakların yüzüne bakmayan ada bu oyuncağın başından kalkmadı uzun süre.Acaba oyuncak almakta aceleci mi davranıyoruz...

    YanıtlaSil
  8. Hepsi çok güzel olmuş füsün ellerine sağlık. Defne çok şanslı bir bebekmiş gerçekten :)

    YanıtlaSil
  9. Süreklilik kutusunu bende tekrar yapacağım, ilk yaptığımın üstüne oturdu begüm :=) Diğerleride çok iyi fikir, ellerine sağlık.
    Defnede çokk Şeker Maşallah...

    YanıtlaSil
  10. başakçım dediğin gibi biz çocuklardan daha meraklıyız galiba oyuncağa, kendimizi de engellememiz gerekiyor, ben bir süre almayacağım inşallah, daha göstermediklerim var defneye

    meldi çok teşekkürler, birşeyler yapmaya çalışıyorum işte:)

    Güneşcim defne de bazılarının üstüne oturmaya veya tepesine çıkmaya çalışıyor:)) henüz bir zarar veremedi ama gözüm gibi bakıyorum oyuncaklarıma:)))

    YanıtlaSil
  11. Ya füsuncuğum Defnenin sıkıldıklarını bana gönderebilirsin hiç çekinme:)) ay bunları koyacak yerim kalmadı, aman şurası yamuldu bunun diye düşünme:)) Canım şaka bir yana ben hiç beceremem, becerenlere de hayranlıkla bakarım,ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  12. elifcim yollarım ne demek:)
    ama gerçekten öyle çok beceri gerektiren şeyler değil bunlar, kendine haksızlık etme, eminim sen de yapabilirsin çok basit

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık füsun Ceren'in süreklilik kutusunun büyüsünü ilk çözdüğü anı hatırlıyorum da çok keyif vericiydi benim için:)
    diğerleri de çok güzel olmuş güle güle oynasın Defne'cim.

    YanıtlaSil
  14. özgürcüm insanın ne kadar hoşuna gidiyor değil mi?
    bu arada bunları yapmamda senden aldığım ilhamın etkisi büyük, hem yapılabileceğini görüp cesaret edebilme hem de kopya çekebilme açısından
    ben de cereni öperim

    YanıtlaSil
  15. bravo bravo bravo.çok güzel olmuşlar.
    şu süreklilik kutusunu senin linkini yolladıgın katalogda görmştm en son.
    ben de yapayım ilk fırsatta.

    YanıtlaSil
  16. elinize sağlık, oyuncaklar harika
    kızım 1 yaşına girecek dalin yumuşatıcısı oyuncağından yapsam sizce oynar mı?

    YanıtlaSil
  17. ben sanırım 18 aydan sonra yapmıştım ama daha önce de yapsam ilgisini çekerdi sanırım. bence bir deneyin ilgilenmezse 1-2 ay kaybedip tekrar çıkarın

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails