Bir İstanbul Kabusu

Tam 1 ay önce yine istanbul İkea yollarındaydık. Defne'ye Billy kitaplık alalım, oyuncak materyal rafı yapalım derdindeydik. Ve tam 1 ay önce İkeaya giderken 2 kere kaybolup önce Beykoz'a sonra Acıbadem? taraflarına gidince bol söylenme ve içten dıştan küfürler eşliğinde bunun son gelişimiz olduğunu iddia ediyorduk.

Oysa ki kader ağlarını örmüş, kaybolmaktan beyni pelteleşmiş Füs yanlış kitaplığı almış ve 1 ay sonra değiştirmek üzere tekrar İstanbul yollarına dökülmemize neden olmuştu.

Bayram dönüşü geçirdiğimiz ufak kazadan sonra 4 tekerimize cuma günü yeniden kavuştuk. Ne zormuş yahu, markete bile gitmedik walla, bakkaldan aldık herşeyi, çok tembeliz çok. Araba gelir gelmez cumartesi günü çıktık yola. Önce İkeaya gidecek, ardından da oraya çok yakın bir semte taşınan çok eski ve en yakın arkadaşımı ziyarete gidecektik. Tabi yine başımıza geleceklerden habersizdik.

Efendim İkea'ya giderken yine kaybolduk tabi ki, oysa ki herşeyi doğru yapmıştık. Bu üçüncü gidişimiz, hiç bilmeden yola çıktığımız ilk seferinde elimizle koymuş gibi bulup ikinci ve üçüncüde niye kaybolduk, hala anlamış değilim. Bu sefer daha çok küfür edip İkea'ya da İstanbul'a da çok kızdık. Gene Beykoz'a çıkıp geri döndük ve öylesine girdiğimiz artık ne olursa olsun dediğimiz bir yol sayesinde ikea'ya ulaştık. (1 sene falan gitmeyi düşünmüyoruz artık.)

Ordan çıkınca arkadaşımı aradım, bize yolun çok kolay olduğunu, 15 dk ya kalmaz orada olacağımızı falan söyledi. Ben kaybolmayı sevdğimizi ne zaman geleceğimizin belli olmayacağını söyledim. İkea'dan çıkıp çevreyolundan Küçükbakkalköy tabelasını görene kadar devam etmemizi, oradan da dönmemizi söyledi. Biz çevreyolundan giderken ne ara şehir merkezine savrulduk, onu da anlamış değilim. Durup birilerine sorana kadar neredeyse Kadıköy'e varmak üzereymişiz. Artık o kadar kızdık ki dönüp de tekrar bulamazsak direk İzmit'e dönecektik. Zor bela tekrar çevreyoluna çıkıp Küçükbakkalköy'e ancak gişelerin oradan dönebildik. Ordan sonra da bir müddet telefonu kapatmadan eve kadar konuşarak, şurda şu var burda bu var şeklinde ilerledik. Ve mutlu son, eve ulaştık.

Üniversitedeki en yakın arkadaşım, 3 yıldır görüşemiyorduk. Şu an neredeyse 7 aylık hamiş kendisi. Bize harika şeyler hazırlamış, iyi ki İzmit'e dönmemişiz:)) Çok güzel 5 saat geçirdik ama doyamadık tabi ki, yetmedi bu kadarcık zaman.
Blogumu biliyordu ama bu kadar sıkı takipçisi olduğundan haberim yoktu. Bir baktım herbişeyden haberi var, Defne'nin oyuncaklarını bile tanıdı.
Mehtabım, seni kocamaaaan öpüyoruz Defnoşla, biz bir süre İstanbul'a gelemeyiz ya da gelmeyiz diyeyim, artık sizi bekleriz.

19 yorum:

  1. ama İkea gercekten cok basit aslinda FÜsuncum, hele temden izmit yolundan gelirken.
    gerci bunu benim soylemem biraz komik oluyor, o kadar cok kayboluyorum ki, opet benim sayemde ayakta yani öyle soyleyeyim.
    neyse hallolmus ve arabanıza kavusmussunuz sahane :)

    YanıtlaSil
  2. Ben avrupa yakasında oturuyorum, anadoluya geçince hep kaybolurum :)Araba lüks değil artık ihtiyaç, olmuyor gerçekten de..

    YanıtlaSil
  3. Füsuncugum,
    Ben de hep kaybolurum. Baska bir kentte falan da degil. Dogdugumdan beri yasadigim Ankara'da. Herkes dalga gecer benimle sen simdi kaybolursun falan diye. Simdi mutlu oldum ben benim gibi kaybolanlari duyunca. Hem oyle soyleme size yakin bir IKEA var. Biz burada yoklugunu cok hissediyoruz, keske Ankara'da da acilsa.
    Sevgiler. Guzel Defne'yi op bizim icin.
    Not. Bu arada gecmis olsun umariz ciddi bir sey degildir gecirdiginiz kaza.
    Umur & Ada

    YanıtlaSil
  4. kirazcım sanırım biz o basit dediğin yolu bilmediğimizden hep kayboluyoruz, işi zorlaştırıyoruz galiba, ama çok sinirdi yaa

    güneşcim bizim için anadolu avrupa farketmez, heryerde kayboluruz:))

    elifcim haklısın aslında ikeadan birçok ihtiyacımızı giderdik, seviyorum gene de:))
    bayram dönüşü arkadan çarpmışlardı, ışıklarda
    çok büyük bir kaza değildi ama gene de arabada hasar oldu maalesef

    YanıtlaSil
  5. Ah canım benim ya sonunda ulaşıp işlerinizi halletmeniz iyi olmuş.İyi ki geri dönmemişsiniz bu kadar gelmişken dönmek olur mu hiç ama anlıyorum sizi çok sinir bozucu bir durum.Neyseki arabanızada kavuşmuşsunuz işlerde tamam daha ne olsun.Öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
  6. Size bir GPS oneriyorum.. Biz ankara'dan geldik şıp diye önündeydik..

    YanıtlaSil
  7. bir daha acıbademe kadar kaybolursanız bizede uğrayın beraber buluruz yolu:)

    YanıtlaSil
  8. eminecim istanbulda bir kaybolmak direk 1 saate maloluyor insana, ne biçim şehir burası dedik dedik durduk

    walla esra bizi ancak o paklar hakkaten

    bilseydik orda olduğunuzu uğrardık walla, dönüp durmazdık enazından istanbul içinde:))

    YanıtlaSil
  9. merhaba füsfüs bloğunu rastgele buldum ama seni kadınlar kulubunden hatırlıyorum bundan böyle zevkle takip edicem

    YanıtlaSil
  10. arabasızlığı bana sor fusuncum.perişan oldum 15 temmuzdan beri arabasız..bir arabada alamadık tam istediğimiz gibi bulup..
    gerçekten çocukla çok zor..

    YanıtlaSil
  11. arabasızlığı bana sor fusuncum.perişan oldum 15 temmuzdan beri arabasız..bir arabada alamadık tam istediğimiz gibi bulup..
    gerçekten çocukla çok zor..

    YanıtlaSil
  12. hehe keşke bize haber etseydiniz.. pazar biz de ikeadaydık üstelik gps sayesinde elimizle koymuş gibi şıp diye buluyoruz her seferinde.. kesinlikle tavsiye ederim, bence otomobil ne kadar gerekliyse, gps de o kadar gerekli; özellikle istanbulda yaşayanlar için..

    YanıtlaSil
  13. pamuğun annesi hoşgeldi canım, her zaman bekleriz

    gülşahcım çok zor gerçekten, siz de gönlünüze göre birşey bulursunuz inşallah en yakın zamanda

    betüşün annesi, bu gps bayağı yaygın birşey sanırım, cidden biz de mi alsakk ki?

    YanıtlaSil
  14. füsuncum valla okurken ben daraldım,siz ne olmuşsunuzdur kimbilir.hele de çocukla.İstanbul zor şehir gerçekten allah orada yaşayanlara sabır versin.Ben ankaraya hala alışamadım sevemedim ama yaşam,trafik çok kolay neyseki.öpüyorum seni ve defnoşu.

    YanıtlaSil
  15. ankara kıyaslanmaz bile, ben ankarayı çok severim zaten:))
    ikeaya gidemezken defne uyudu, hatta yol uzayınca öğle uykusunu tamamlamış oldu ama ikinci kaybolmada çok mızırdandı, zordu walla

    YanıtlaSil
  16. ikeaya gidemezken defne uyudu :d hahaha
    ya kötü olmuş ama eski dostla muhabbet silmş hepsini.
    öptümmm

    YanıtlaSil
  17. şule komik olmuş cümlem hakkaten:))
    ben de öptüüüm

    YanıtlaSil
  18. Bahsettiğin İstanbul kabusunu İstanbula ilk geldiğim de ben de çok defa yaşadım:) İKEA bizimde favori mekanımız. Ve sırf bu İstanbul kabusu dediğimiz trafik yüzünden Kozyatağından şehir dışına ( Kurtköye) taşındık. Gülşahın blogundan gördüm sizi ve itiraf etmeliyim o melek yüzlü maviş gözlü Defnenin yeni fotograflarına bakmak için sık sık uğruyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. r2d2 hoşgeldin canım, her zaman bekleriz, güzel sözlerin için teşekkürler
    istanbul trafiği gerçekten kabus, uzun süre gitmek zorunda kalmayız umarım:)
    siz de taşınmakla iyi yapmışsınız gerçekten çekilecek gibi değil

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails