Teşekkürü Borç Bilirim

Bloglara bakıyorum, birçok anne, bazısı arkadaşım harıl harıl kış hazırlığıda. Organik bahçelerden alışverişte. Herşey doğal olsun, çocuğumu katkısız gıdalarla besleyeyim derdinde. Hepsini takdirle ve gıptayla izlemekteyim bir yandan da yan gelip yatmalardayım. Şu üstümdeki tembellik, hazıra konmacılık gitsin diyorum ama nasıl gitsin, herşeyim hazır geldi.
O yüzden bu vesileyle bu rahatlığıma sebep olan kayınvalideme ve anneme buradan teşekkür edesim var.


Bahçesinden bütün yaz yediğimiz vişne ve kayısılarla reçeller yapan, yine bahçedeki domates ve biberleri salça halinde kullanıma hazırlayan, köydeki tarladan gelen buğdayı kaynatıp bizzat bulgur yapan, yine bahçedeki (ne bahçeymiş be) üzümleri türlü uğraşlarla pekmeze dönüştürüp şişe şişe bize veren, elleriyle yoğurduğu tarhanayı fazla fazla bagajımıza dolduran, bahçedeki türlü zerzevattan turşu yapan, asma yapraklarını şişelere dolduran, yine meşhur bahçedeki ağaçtan topladığı cevizleri yeşil kabuklarından binbir zahmetle ayıran kayınvalideme bu blog sayesinde tekrar teşekkür ediyorum. (Bademleri nasıl unuttuk ya, kargoyla gönderin desem ayıp mı olur ki? Walla Defne için.) Bir de bahçeyi son gün talan edip bir koli domates topladık, şimdi hepsi buzlukta. Haa onu ben yaptım, lütfen!!


Efendim annemde bugün bir şişe ev yapımı zeytini kapmış gelmiş, daha da gelecek sanırım. Defne'ye bakmadığı tatil günlerinde de ev makarnamızı (erişte) yapacak.


Ee daha ne olsun, ben şimdi tembel olmayayım da ne yapayım a dostlar?

13 yorum:

  1. maşallah.. kaynanız çok seviyor.. bizdede herşeyi anane ve dede yapıyor.. ben hayatta yetişemem.. buzluğa bile bişiy atamıyorum..ama yapanlarada şapka çıkartıyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsın Füsuncum hakikaten teşekkürü hakediyorlar.Bizde aynı durumdayız tarhanadan erişteye turşudan salçaya üstüne 2 ayı geçmez bahçede ne meyve varsa yada mevsim sebzelerini aklımıza gelebilecek herşeyi kargo ederler gerçekten sağolsunlar hakları ödenmez. sana teşekkür ediyorum canım hatırlattığın için...

    YanıtlaSil
  3. kurban olsunlar böyle kalınvalideye beeeee:)

    YanıtlaSil
  4. valla cok sanslisin Füsuncum,
    bahce de amma bereketli bahceymis :) urunu, hasilati bol olsun :)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canım,benimde kayınvalidem ve annem herşeyi hazırlar,sağolsunlar.ben en fazla buzluğa sebze koyuyorum..şimdiden afiyet olsun.çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ben de senin yerinde olsam yan gelir yatar Defne'ye oyuncaklar yapmaya devam ederdim..

    YanıtlaSil
  7. Ben de senin yerinde olsam yan gelir yatar Defne'ye oyuncaklar yapmaya devam ederdim..

    YanıtlaSil
  8. Yahu Füsuncuğum yan gel yat canım yaaa, ne yapamadım diye üzülüyosun yan gel yat yan gel yat:)))

    YanıtlaSil
  9. Füsuncum çok şanslısın valla:) ne güzel...gerçekten ikiside teşekkürü hakediyorlar, Allah sağlıklı uzun ömür versin...
    Bizimde zeytinimiz, zeytinyağımız ve tarhanamız heryıl kayınvalidem tarafından gönderilir sağolsun...
    Bense şimdi dün alınan ve dolapta bekleyen 12 kilo domatesi Ege Bahar'dan fırsat bulsamda konserve yapsam diye düşünüyorum...Bizi geçtim zaten, hazır gıdalara talim ama ona yediremem ki...Ege Bahar için yapılmalı ve yapılacak:)

    YanıtlaSil
  10. Füsuncum benim de herşeyim kayınvalidem ve annemden.Çok büyük nimet valla sağolsunlar.Çok şanslıyız.Yoksa biz tembel hatunlar napardık dimi ama:))

    YanıtlaSil
  11. Allah herkese öyle bir bahçe ve kaynana nasip etsin :D

    YanıtlaSil
  12. özellikle çocuğu olan herkese lazım böyle anneler kayınvalideler
    biz de yan gelip yatalım biraz yahu, hepinizi kocamaaan öpüyorum

    YanıtlaSil
  13. Ben de Füsun nasıl vakit buluyor diyordum güzel güzel oyuncaklar yapmaya:) Toplu yorum günü gibi oldu canım ama takipteyim:)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails