Oradan Buradan

Bu aralar hep aklımda... İnsanın sevdiği, zevk aldığı işi yapabilmesi harika bir duygu olmalı. Ben işimi sanırım artık sevmiyorum. Çok can sıkıcı şeyler var MEB'de, okullarda. Öğretmenlerin çoğunda tatminsizlik duygusu hat safhada, körelmişlik, tükenmişlik, engellenmişlik, kullanılmışlık belki de.
Yazdım yazdım sildim, yazdıkça canım sıkıldı.
Keşke bütün gün dikiş diksem, süsleme yapsam, ıvır zıvırla uğraşsam aynı zaman da para kazanıp geçinebilsem.
Çok sıkıldım, işimden, kurumumdan, faydasız, işgüzar, keyfi uygulamalardan.
Keşke daha cesur olsam, bassam istifayı, ne istiyorsam onu yapsam, ama olmaz, olamıyor. Hem aptallık olmaz mı diyorum düşününce, bir sürü insan yıllarca dershanelere gidiyor, ter döküyor, mesleğe girebilmek uğruna gençliğini feda ediyor. Sen kalk sıkıldım de, ayrıl. Milleti bırak ben bile gülerim kendime.
Ama huzursuzum, keyifsizim, seçeneğim olmamasından, mecbur olmaktan belki.

.......................


Bugün Defne'yi çok ağlattım ama mecburdum. Altını doğru düzgün silmeme izin vermiyor. Hadi sorun değil deyip zorlamıyorum ama kakasını yapınca iş değişiyor. Ön tarafa aralara doluyor. Silmeme ihtimalim yok, iyeden ödüm kopuyor zaten. Sıkıyor bacaklarını o deli bebek gücüyle, aç açabilirsen. Bütün gücümü kullandım neredeyse açıp silmek için ve çok ağladı hüngür hüngür. Çok moralim bozuldu, özür diledim işim bitince, affettin mi beni dedim, affettim dedi ama hala canım sıkkın.

Pembe kuleyi diktim odasına, gözünün önünde dursun, şeklini kavrasın diye. Hiç ilgilenmiyordu. Bugün önce bir tane patlatıp devirmiş, sonra da sırasıyla üstüste yerleştirmiş. 1-2 kere denemiştik, yapamıyordu, aradaki farklar çok az olduğu için karıştırıyordu. Bugün yapmış, en küçük parçayı da o devirme sırasında kaybetmiş. Öbürü öbürü diye aramış, anneannesine sormuş ama bulamamışlar. Rafının arkasında alta doğru kaymış, ben gelince buldum ama zor oldu.




Bu aralar Defne'yle aramız çok iyi. Eve gelince benden kaçmıyor, saklanmıyor, git demiyor. Bu durumdan dolayı gerçekten çok mutluyum. Ben gelince sadece ikimiz oynuyoruz, yanımdan ayrılmıyor, annem annem diye peşimde geziyor. Ne güzelmiş. Gece uyurken hala babasını istiyor ama. Olsun ben ondan şikayetçi değilim ki, iyi böyle. Arada bir de annecim diyor, alıp içime sokasım geliyor o zaman, ton ton bal kabağım benim.



İki kelimeyi yavaş yavaş yanyana getirmeye başladı bu aralar. Ama iki kelime arasında es veriyor, çok komik. Bir de bugün yeni yapbozunun parçalarını nereye yerleştireceğini tarif ederken anladım dedi, çok güldüm.


Dün Defne çok saçma bir şekilde elimi kesti. Odasında makasla birşeyler yapıyordum. Makası almaz normalde, tehlikeli olduğunu bilir. Alsa da hemen verir, dün de almış eline. Zaten dipdibe oturuyorduk, gördüm ver kızım dedim. Uzattı hemen, ben de ucundan tuttum. Açık durmasını sevmez hiçbirşeyin, kapat dedi ve cart diye kapattı. Baş parmağımın üst kısmı çok derin kesildi, koptu diyelim ya da. Rahat birkaç saat kanamıştır. Bant falan tutmadı, sardık direk. Belli etmemeye çalıştım ama çok canım acıdığı için hissetti, ağlamaya başladı kuzum. Zaten kavanoz açmaya çalışırken bile zorlansam yüzü buruşur, ağlayacak gibi olur. Elim hala sargıda bu arada, ne zaman iyileşir ki? Neyse kendini kesmedi ya çok da sorun değil.

Bir de dün çok ilginç birşey oldu. 5 kilo süt aldık, yarısını yoğurt yapıp sardık. Yarısı da tencerede bekliyordu, içecektik:) Annem diğer yoğurda koyacağı mayayı açmak için içinden süt alırken yoğurtlu kaşığı içine birkaç kere sokup çıkarmış. O süt sabaha kadar mutfakta bekledi. Sabah açınca annem bir bakmış, o süt de yoğurt olmuş. Hem de kalıp gibi ve diğer uğraşarak, özenerek, sarıp sarmalayarak yaptığımız yoğurttan daha güzel daha tatlı. Şoktayız:)) Defne de yukarda görüldüğü üzere süt içmeye başladı. Ona da ayrıca seviniyorum. Aylardır reddediyordu, hiç zorlamadım, ısrar etmedim, ara ara teklif ettim sadece. İşe yaradı sanırım.

5 kilo sütten olma yoğurdu ne yapacağız biz bu arada?

32 yorum:

  1. aaa cok sevindim iliskinize , daha bugun diger fusunla bulustuk adinizi andik, ananelerden bahsederken :) umarim hep iyi gitsin?
    is konusu, fransiz bi arkadasim boyle durumlarda just job der...
    alt konusunda kaka yapinca altini yikasan dicem hAddim olmadan?
    optum& kiraz ben

    YanıtlaSil
  2. Kostümler de pek şık , çok yakışmış cimcimeye .
    Biliyormusun bazen bende iş konusunda senin gibi hissediyorum , ha meb ha akademik ortam , pek farketmiyor sanırım. Hep idare hep idare .Yinede özel sektör istemezdim sanırım, şükür halimize diyelim .
    Geçmiş olsun bu arada.

    YanıtlaSil
  3. Füsuncum alt değiştirtmeme durumu bir kaç ay öncesine kadar,tam da defnenin aylarında adada da vardı.Üstüne çıkıp altını temizlediğimi biliyorum.Hala altını değiştirelim deyince itiraz ediyor ama açınca sorun çıkarmıyor.Bir süre sonra defne de düzelir.
    Öğretmenlik konusunda söylediklerine katılmamak mümkün değil.Devlet memuru olmasaydım aynen ben de basardım istifayı.En azından çocuğumu büyütene kadar.Ama yinede halime şükrediyorum ortalıkta o kadar işsiz güçsüz insan varken,en azından gidecek bir işimiz var.Bir de diğer çalışan annelere göre daha çok zamanımız...
    Aranızın düzelmesine çok sevindim.Zamanla herşey yoluna giriyor ama bizler sabretmeyi beceremiyoruz galiba:)
    Bu arada geçmiş olsun umarım elin çabuk iyileşir.Çok uzun oldu,öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Gecmis olsun Fusun. Bence sadece isine odaklan. Yogurtla da bol bol meze yap:)

    YanıtlaSil
  5. Defnenin süt içmeye başlamasına çok sevindim. Elin için geçmiş olsun Defne'ye aynı şey olsaydı eminim çok daha fazla üzülürdün.
    Yoğurt olayı ilginç gerçekten.Bu hafta yemeklerde bol ayran içeceksiniz demek ki
    Ayrıca dönem dönem böyle karamsarlığa düşmek çok olağan ama şu açıdan bakmanı öneririm çevrendeki tüm engeller, bağnazlıklar,gereksiz insanlara rağmen hangi meslekte geleceği elinde tutuyorsun? Bir lafınla değiştirebileceğin tek bir hayat dünyayı değştirebilir ne dersin ?:)(ben böyle düşünüyorum)

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun füsun;(
    yahu ben şu yoğurt meselesine takıldım inan ki.ben en sonunda mayalama kabı aldım sulu oluyor diye bu nasıl olmuşta hiç sarmadan tutmuş,süper gerçekten.bol bol afiyet olsun size:):)
    Meb konusuna gelince maalesef dünnyada hiç bir ülke yoktur ki bir gecede liderin canı sıkıldı diye devlet bakanı meb bakanı olsun,falanca bakanı da başka bir bakanlığa aktarılsın:):)tüylerimi dikiyor bu uygulamalar...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun, ya bu balkabağı çok tatlı maşallah :) annecim demesi çok güzel bi duygu yaşatio insana dimi? sevgiler ve defneye de mıncırdım yanaklarından..

    YanıtlaSil
  8. mavi atkı ve şapka defne'ye çok yakışmış, fotosu çok hoş.
    .
    o keçeden yaptıkların da çok güzel.
    .
    365 etkinlik kitabını tavsiye ediyorsun yani, güzelse alacağım ben de?
    .
    parmağın için geçmiş olsun. ben ağlarken beril aaaa diye tepki gösteriyor bana, aaa hadi ama sulugöz der gibi=)
    .
    en güzel yoğurtları ben yapıyorum. iddia edebilirim:=) ama maharet bende değil, sütte. ne zamandır kaymak yiyoruz yoğurt niyetine. yoğurt çorbası yap, meze yap, mayonezle karıştır rus salatası yap, ayran yap. biter merak etme. ben de her hafta 4 kg ya yakın yapıyorum. pazartesi yapıyorum, bugün bitti tamamı. 3 gün yok.
    .
    post yazdım:=)

    YanıtlaSil
  9. Füsuncum çok geçmiş olsun, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Füsunum, aramız şu sıralar iyi demişsin ya, nasıl rahatladım anlatamam,bozulmasın artık tamam mı:))
    Alt değiştirme konusuna gelince; insan o gibi durumlarda olayın üstüne çok varıyor ve başka birşey gelmiyor insanın aklına ama aslında o anda ona komiklik yapmak ya da ne bilim sorular sorarken dikkatini dağıtmak işe yarayabiliyor ama sildirmeyen bir çocuğa o anda tahammül etmek büyük maharet...
    Ben yoğurt yapmaya başladığımdan bu güne birşey keşfettim; eğer mayasını yani yoğurdu çok az koyduğumda o yoğurt daha koyu oluyor biliyor musun? ama ilk başlarda mayayı çok koyuyordum sulu oluyordu, belki sizinki de böyle olmuştur.
    Rüya şimdilik sadece şu meyveli sütlerden içiyor ama buna da şükür diyorum..
    I Ih istifa falan etme,hele de şu dönemde, birazcık dişini sıkmalısın bence.
    Anaaa benimkini de babası uyutsa var ya, o adamı baştacı yaparım ben:))

    Öpüyorum seni....

    YanıtlaSil
  11. aranız düzeldi demek,sevindim.gündüz uykuları ne durumda,uyuyor mu?
    elin için geçmiş olsun.
    bir ben tutturamıyorum şu yoğurt işini,anneme havale ettim.tarif yazsan ne güzel olur...

    YanıtlaSil
  12. Defne'ciğin duygusal hallerine içim gitti:( Özellikle ben kavonozu açmaya çalışırken bile yüzünü buruşturuyor demişsin ya..
    Elin için çok üzüldüm makasla kesilince inanılmaz acıyor, çok geçmiş olsun..Kısa zamanda iyileşmesini diliyorum..
    Aranızın düzelmesine ve süt içmesine çok sevindim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun, çok derin kesilmiş . Kızamıyorsun da.

    Annein elinde maharet, ben makinesiz yoğurt mayalamayı hala beceremiyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Füsun hanım
    Parmağınız için geçmiş olsun.Alt değiştirme konusunda silmek değilde yıkamak bizde daha çok işe yarıyordu denemenizi tavsiye ederim.Defnenin de hoşuna gidecektir eminim.

    YanıtlaSil
  15. ilişkinize çok sevindim canım, ama şu alt temizleme meselesi ne yazık ki hepsinde oluyor bi dönem hiç sevmiyorlar maalesef e temzilemesen olmaz mecbur ağlıcak yani sen sıkma canını
    parmağına çok geçmiş olsun üzüldüm ama kaza geliyorum demez iyi ki kendine bişey olmadı asıl o zaman canından can giderdi allah korusun

    YanıtlaSil
  16. O bez olayı bendede var hatta onun yüzünden tuvalet eğitimine balamıtım :)) bitti bizde o süreç bende çok zorlanıyordum bez alma işkence gibi olmuştu şimdi kendisi anne bez getir diyor değiştirmemi istiyor. Eline üzüldüm okurken benim içim bi hoş oldu geçmiş olsun. defne'de çok ık bu arada tokasıda gözümden kaçmadı :))maşallahhh

    YanıtlaSil
  17. Çok geçmiş olsun canım.Dün akşamda Gülcenin parmağı kesildi bizdede:( nasıl olduğunu anlayamadan kaşla göz arasında meyve bıçağını kaptı.Dedesine vermek istedi aslında ama yanlış yerden tutunca:(Epey kanadı beraber ağladık.
    Alt değiştirme bizdede aynı ya bende çare bulamıyorum son çare bütün herşeyi yıkıyorum.çok ağlıyor Gülcede defnoşum gibi.Kakasınıda haber veriyordu ne zamandır klozete yapıyordu.bu ara bezine yapıyor yine hemde saklanıp.
    Yoğurt çok ilginç olmuş gerçekten artık öyle mi yapsak:) bol bol ayran içersiniz canım.Cacığıda unutmayalım:)
    çok öptüm canım...

    YanıtlaSil
  18. canım ya geçmiş olsun.
    yicem o sarı şekeri,şu süt içerkenki fotoya bak ya,bal resmen.
    yoğurt işi ilginçmiş,ben de çok fazla yoğurt katıyordum maya olarak,tebessüm vardı kk da hatırlarsın, o 1 çay k. koyun yazıyordu,maya ekşimsi olunca az koyuyorum,eh annen cok yasasın,maya olmayınca komsuları gezmeme gerek kalmadı,kaşığın bulaşıgı bile yetiyor demek.
    biz de 4 kg dan filan yapıyoruz 1 hafta yiyoruz bişey olmaz.
    öpüyorum,pembe kuleler geldi demek,yahoogrup işi dimi,hiç bakamıyorum oraya da,şu e-okul işlerim cok,davranıs notu su bu,okudugu kitaplar,yuh ya.neler yaptırıyolar bize,idareyle sorun cıkmasın diye bicok şeye ses cıkarmmamamız,abuk subuk tepkiler,çok da sıcak olmayan öğretmenler arası muhabbetler...
    ben de cok sıkılıyorum,ama dediğin gibi,kpss yi asıp halletmişiz napalım,millet surunuyo.

    YanıtlaSil
  19. bi dakka ya,o etek o ceket ne kadar cici olmus hanımefendicim.
    füsü bi ugrasana bana
    http://bilgedemir.blogspot.com/2010/01/sunshine-blog-dostlugu-hadisesi.html

    YanıtlaSil
  20. Füsun'cuğum, çok geçmiş olsun. Umarım elin çabucak iyileşir.
    Bu ara bir çok öğretmen tanıdığımızdan bu tür yakınmalar duyuyoruz, sanırım ciddi bir sıkıntı var öğretmenler açısından. Hepsi keyifsiz :(
    Yoğurdu bize gönder, benim Ekin'im tam bir yoğurt canavarıdır. Ben hababam yoğurt yapıp duruyorum, yetiştiremiyorum :)))

    YanıtlaSil
  21. canım elin için üzüldüm ama defneye birşey olmamış neyse ki dediğin gibi, çok geçmiş olsun canım :(
    o 5 kilo yogurt miz gibi bugdaylı yayla çorbası olur gerisi de güzelce yenirdi bizde herlade defne böcüğüm de yesin bolca yarasın..
    bizim ülkemizde yaptıgı işten keyif alan sürekli motive edilen insanlar var mı ki? çok az malesef..çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  22. Canım benim.. Elin için geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim tüm arkadaşlarım gibi bende.. Defnoş'um ve ilişkinizdeki olumlu gelişmeye çok sevindim. Popo sildirmeme mevzusunun bir değişikliği Çınçın da da vardı. Altını bağlatmıyordu bir dönem. Siliyordum tam bağlayacağım, bezini alıp kaçıyordu. Hem ne kaçmak. Bazende hem yapıyor hem uçuyordu. Annemin bembeyaz koltuklarını az batırmadı sıpa. En sonunda annem tüm koltuklarına kılıf yaptırarak buldu çözümü. Sanırım Çınçın koltukların yeni renklerini beğenmemiş olsa gerek ki bezini alıp kaçmaktan vazcaydı :)) Gelelim işteki mutsuzluğuna. Bende çoğu zaman boğulduğumu hissediyorum, kapana kısıldığımı. Bizim kurumun soğukluğunu az çok biliyorsun. Boğulduğum an diyorum ki Çınar için çalışıyorum. Onun geleceğini arzu edeceği gibi şekillendirebilmesine yardım etmek için.Sense birçok Defne'yi şekillendiyorsun. Geleceği şekillendiriyorsun aslında.. Tüm eğitimciler tüm sevimsiz ve gereksiz insanlara rağmen bunu başarıyorsunuz.. Pestalozi'nin de dediği gibi temelinde sevgi olan hiçbir eğitim başarısızlığa uğramaz. Sen sevgini veriyor, büyütüyor ve büyüyorsun. Bundan güzeli var mı?? hadi silkelen ve yarın okula gidince çiçek bahçene bak ve gülümse. Onlara verdiğin ışığınla hepsi pırıl pırıllar. Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  23. İlk yazdığın paragrafı ben de hissediyorum ara ara,sonra bir güzel dönüt alınca yok diyorum seviyorum ben bu işi..Böyle kısır bir döngüde gidiyorum-geliyorum..Eet çarkın içindeyiz değiştiremeyeceğimiz birürü şey var ama bir tek birtek öğrenciyi kazamdığında bile bitiyor karamsarlık..

    Çok geçmiş olsun bu arada..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. öğretmenlikle ilgili söylediğin şeyler beni şaşırttı, üzdü... Çok bilemiyoruz, sizin cephede neler oluyor. Genel gidişata bakınca tahmin edebiliyorsun ama...
    Yani siz iyi olun, çok lazımsınız bize... Hani biz bıkıyoruz zaman zaman yaptığımız işten, ama sizi pamuklara sarıp sarmalamak lazım.

    Bu arada fazla yoğurdu bize yolla;-P

    YanıtlaSil
  25. Füsuncum naçizane bir tavsiyem olacak Can da işe çok yarıyor...Altını değiştireceğim zaman hiç belli etmiyorum, eline bir şey veriyorum ve "bak sana ne anlatıcam" diyorum, o anda bir şeyler uyduruyorum:) Ama annem ne diyor diye düşünürken iş işten geçmişoluyor:)
    Bu arada geçmiş olsun...

    Ayrıca bayıldım ben o boncuk boncuk bakışlara, maşallah...
    PS:Kartın gelmedi yaaaaa:(((

    YanıtlaSil
  26. kirazcım keşke bu füsun da gelebilseydi:) fransız arkadaşın çok haklı ben de öyle düşünmeye çalışacağım artık
    aşkolsun haddim olmadan ne demek ama banyo yaptırınca bile kukusunun içine girenler temizlenmiyor, arayı açıp mecburen silmem gerekiyor, o kısım çok zor oluyor işte

    egenin annesi yoğurt bizi de şok etti, uğraşsan olmaz
    meb konusunda da çok haklısın, bir gecede sistemler değişiyor bu ülkede
    hyt aynen canım, özel sektör daha zor, şükür halimize

    başakcım aynen üstüne çıktım walla, gerçi defnenin değiştirmemle ilgili problemi yok da o arayı sildirmiyor işte bacaklarını sıkıp. Meslekle ilgili de işte tam da o saydığın sebepler yüzünden şükür halime deyip oturuyorum

    elfana çok teşekkürler, meze yaptım hakkaten:)

    gülşahcım çok şükür başladı süt içmeye.
    sanırım ben çalıştığım okullar yüzünden de biraz karamsarım, gelecek göremiyorum yani pek, meslek hayatım mes. liselerinde geçti benim. ümidim kırılıyor gelecek adına buralarda

    YanıtlaSil
  27. cecilia annecim demesi harika gerçekten, çok teşekkürler

    zeynepcim çok teşekkürler, kitabı tavsiye ediyorum ben çok sevdim ikisini de. Yoğurt bitecek gibi bakalım, üstü kaymaklı ev yoğurdu gibisi yok gerçekten

    nurancım çok teşekkürler

    elifcim çok sağol tatlım, beni anladığını hissediyorum burdan
    alt açarken sorun yok da ön tarafı sildirirken hiçbirşey dikkatini dağıtmıyor maalesef
    mayayı az koyunca tatlı oluyormuş bir de, aman ya ne karışık işler

    ırmakcım çok sağol
    gündüz hala uyumuyor maalesef, aslında 1 saat uyuyabilir çünkü ihtiyacı var, belli, saat 4 gibi iyice esnemeye başlıyor, o saatte de uyursa iyice sapıtıyor düzeni

    odil çok teşekkürler canım, walla makas kesiği fenaymış hakkaten

    hatice hakkaten annemde maharet bence de:)

    YanıtlaSil
  28. nazpek çok teşekkürler
    yıkamak çare olmuyor maalesef, ön tarafı mutlaka açıp temeizlemem gerekiyor

    meltem çok sağol canım, dediğin gibi iyi ki benim parmak kesildi, diğerini düşünmek bile içimi acıtıyor

    gülcancım çok teşekkürler, şu bez işi komple bitse de hepimiz rahatlasak

    eminecim kıyamam, çok geçmiş olsun size de, ne yapacağız bu alt işini bilmem

    şulecim sizin okul işleri daha zor ve bir o kadar da saçma, hep gereksiz evrak ya yazık o kağıtlara
    mayayı az koymak lazımmış doğru, yoksa acımsı oluyor, pembe kule gruptan canım
    öptüm şeker

    bernacım çok sağol, bu aralar mutlu öğrt bulmak çok zor gerçekten
    demek ekin yoğurdu çok seviyor, maşallah yesin bol bol

    ah xenocum sen bizim çiçek bahçesini gel de bir gör, walla arkana bakmadan kaçarsın:))
    çınçın da ne fenaymış demek koltukları wc yerine kullandı, yerim ben onu

    YanıtlaSil
  29. mummy çok teşekkürler, çok haklısın 1 öğrenciyi bile kazansak kardır bizim için ama o iyiler bile arada kaybolup gidiyor maalesef, inşallah düzelir bazı şeyler zamanla

    filizcim uğrarım canım

    denizcim durum bu maalesef, keşke herkes senin gibi düşünse, o zaman herşey ne güzel olurdu

    özdencim çok teşekkürler
    niye gelmedi yaa, ben size tekrar yollayayım bari, çok sinir oldum

    YanıtlaSil
  30. Füsuncum, mesleklerimiz farklı ama ben de eskisi kadar işimden keyif almıyorum. Hiç değilse yanında keyif alabileceğim sevdiğim başka birşeyle daha uğraşabilseydim. Şu zorunluluk meselesi işin can sıkıcı kısmı gerçekten... çok iyi anlıyorum seni...
    Alt açma meselesi biz de de vardı, bir türlü alamıyordum Tibet'in bezini altından, ben de çok ağlattım maalesef öyle :( ama şimdilerde kendisi çıkarttırmaya başladı bir de "anne kakama bakıcam" deyip, görmek istiyor :P
    Aranızın düzelmesine çok sevindim canım, artık böyle gider inşallah :)

    YanıtlaSil
  31. Canım benim,çok geçmiş olsun..Defnoşum her seferinde daha da bir güzelleşiyor,maşallah.Mini eteğide ne yakışmış ya..
    Canım aranızın düzelmesine çok sevindim,süt içmeye başlaması da süper..
    Yoğurdu,cacık,ayran olarak bol bol tüketirsiniz artık:))
    İş konusunda da sıkma kendini canım ya,çok haklısın ve bunalıyorsun anlıyorum ama hem devlet memurusun,hem de daha fazla vaktin kalıyor,diğer çalışanlara göre..Umarım,huzur bulmanı sağlayacak küçükte olsa çözümler olur.Güzel kızımı da seni de çok çok öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  32. işinden keyif alamamak insanı gerçekten yıpratıyor, hakkımızda hayırlısı canım:)
    tibete de çok güldüm, kakasına mı bakmak istiyor, canım benim

    filizcim çok teşekkür ederim canım güzel sözlerine, zaten dediğin artıları da olmasa hiç çekilmez yine de şükür halimize

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails