2009 Sobesi

Canım Nilocuğum beni sobelemiş. Biraz geç kaldım ama yazmak istiyorum çünkü gerçekten yazmak istediğim bir konuyla ilgili denk geldi. 2009 neden iyi geçti?

Benim aslında yıllarla ilgili takıntılarımyoktur hiç. İşte sempatik gelmedi bu yıl, tek sayı sevmedim vs falan dememişimdir hiç. Amam bu 2009'u pek bir sevmiştim, bir çok anlamda bana çok iyi gelen bir yıl oldu. Bitmese iyiydi:)

Öncelikle iş ve yaşam anlamında ailem ve benim için harika gelişmeler oldu. Annemden ve alışkın olduğum şehirden çok uzaklardaydık 5 senedir, mecburi nedenlerle ve geri dönmemiz imkansı gibi görünüyordu. Hatta ben o kadar ümitsizdim, ihtimaller o kadar zayıftı ki sanırım buraya yerleşeceğiz, buralı olduk falan demeye başlamıştım sağa sola. Tayin dönemi geldiğinde ise üzülmemek için ümit bile edemediğim ihtimaller çıktı karşıma. İlk önce benim tayinim çıktı, eşim kaldı. O da zor bir süreçti, çok dinlemiştim çünkü yıllardır çıkmayan tayinler yüzünden ayrı yaşayan eşleri. Bir de çocuk olunca işin içinde o 2 aylık bekleyiş beni oldukça zorladı. Ama ilk denememizde hiç sorun yaşamadan eşimin tayini de halloldu, hem de ilk tercihine.

Taşındığımız yeri çok sevdik, evimizi çok sevdik, iş yerlerimiz mükemmel olmasa da iş huzurumuzu sağlıyor en azından. Taşınmanın ardından ev sahibinin evi satmak istemesiyle erken bir dönemde ev sahibi olduk. Biraz zorlansak da ev sahibine değil kendimize çalışıyoruz ya bu bile yetiyor.

2009'da bir de blogum oldu, iyi ki de oldu. Benim için çok önemli. Blogdan öte bir paylaşım alanı, iletişim şekli benim için. Özellikle yeni bir ortamda arkadaş sıkıntısı çektiğim bir dönemde yalnız olmadığımı hissettiğim bir alan burası.

Yeni arkadaşlarım oldu, beklemediğim bir dönemde, ne kadar da iyi geldi.

En önemlisi huzurluyum sanırım, ufak gelgitleri saymazsak. Kızım büyüyor, gelişiyor, öğreniyor, öğretiyor, mutlu oluyor, bizi mutlu ediyor daha ne olsun.

Üzücü durumlarda mutlaka yaşamışımdır belki ama bu iyilikler postu, ondan yazmıyorum. Ben de bu tatlı sobeyi, yazmak isterlerse eğer  Özlem'eBurcu'ya ve Başak'a gönderiyorum.

5 yorum:

  1. Sevgili Füsun, 2010'da benzer bir yazıyı yazdıracak güzelliklerle geçer dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Füsuncum her yılın hep böyle güzel geçsin. Elbette hayat böyle bir şey, gel gitler üzüntüler var ama sanırım bunlar da yaşadığımıza dair bir delil...
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. 2009 güzel başlangıçlara vesile olmuş sizin adınıza.
    önümüzdeki yıllardada bu güzelliklerin katlanarak artması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. neslihancım çok sağol, inşallah hepimiz için

    özdencim hepimizin güzel geçsin canım, teşekkürler

    ayşegül tanıdım seni, hoşgeldin:) ve çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Gerçektende güzel bir yıl olmuş :=) Her yıl daha bir güzel olur inşallah..

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails