Biraz Defne Bir de Oyuncak

..

..
Geçen post fazlaca yakınmış olsam da bugünler de huysuz olduğu kadar da şeker gibi Defne. Fazlaca sevgisini belli etmeyen, göstermeyen, çok düşkün görünmeyen bir çocuk oldu şimdiye kadar. Bu ay ne olduysa seviyorumlar, öpeceğimler başladı. Geçenlerde bir sabah evden çıkmak için hazırlanırken "ben anneyi öpücem" diye geldi yanıma. Yanağımdan öptü şap diye ve "ben anneyi seviyom" diyerek gitti. Nasıl mutlu oldum, nasıl bulutlarda gezdim o gün anlatamam.

Bir de yanağımı sevmesi var ki içimin yağlarını eritiyor. Özellikle uykusu geldiğinde, mahsunlaştığı anlarda ya da gece uyandığında önce sıkı sıkı boynuma sarılıyor, sonra ayrılıp iki elini iki yanağıma yerleştiriyor. Elini yanağıma tam oturtmak ister gibi dikkatli davranıyor bir de. O yumuşacık avuçları yanaklarıma değdikçe ben mest oluyorum. Hareketlenmeye başladığından beri kucakta doğru düzgün durmadığından tadını çıkarıyorum şimdi bu hallerin.

Bazen de durup dururken kucağıma gelip "ben anneyi biraz sevcem" diyor ve yanaklarımı okşuyor yine. Bayılıyorum!

Konuşmaları çok komik oluyor bazen. Biraz ve birazcığı olur olmaz her cümleye sokuşturuyor zaten. Bazen başına, sonuna, ortaya heryere serpiştiriyor. "Ben biraz simit yicektim biraz" gibi. Bir de sadece var, çok popüler. "ben sadece yoğurt yicem sadece" Popüler kelimelerinden biri de madem. O zamanı çok kullanıyordu, bıraktı, şimdi madem zamanı. Bazen çok alakasız yerlere koyuyor, çok gülüyorum. Hatırlayamadım ama şimdi:)

İnsan çocuğu gözlemleyince daha iyi farkına varıyor sanırım kendisinin. O bazı kelimeleri böyle sıklıkla kullandıkça kendimde de farkediyorum aynı kelimeleri. Kullandıkça gözüme batıyor. O zamanı, mademi ben de çokça kullanıyorum, bir de oha var ki o çok fena. Kendimi engellemem lazım, çünkü Defne de durup dururken bazen tam da yerinde ağzı dolu dolu bir "hohha" yı patlatıveriyor.


Bu oyuncağı yeni yaptım. Alttaki topitop standı! Eve dönerken bakkalın önünde duruyordu, o an gözümde canlandı bu oyuncak, kaptım eve getirdim. O boncukları çöp şişlere tek tek silikonla yapıştırdım, gevşek olmasınlar diye. Çöp şişleri maket bıçağıyla tek tek kısalttım, devrilmesinler diye. Ve Defne bir kere bile oynamadı, çok üzülüyorum. Bir daha birşey yapmayacağım diyorum ama dayanabilir miyim bilmiyorum. Bazen döküyor, oynamasını geçtim toplasın istiyorum, onu da yapmıyor. Anne toplasın deyip iyice dağıtıyor. Biz karı koca bayağı topluyuzdur, evi pek dağıtmayız, doğduğundan beri gözünün önünde oyuncaklarını toplarız. Bu çocuk kime çekti bilmiyorum ki:))))
Ama cidden çok dağınık, odasını döküp saçıyor, hiçbir şeyle oynamıyor ve kesinlikle toplamıyor. İnadından yapıyor biraz da, topla kızım bak senin bunlar diyorum, sert sert toplamıcam, anne toplasın diyor. Öğrenir inşallah ne diyeyim:)

Ama gün geçtikçe daha şeker oluyor tüm yaşıtları gibi. Bu dönemler zor olduğu kadar güzel ve eğlenceli de.

31 yorum:

  1. Fusuncugum, ellerine saglik ne kadar guzel olmus o oyuncak. Bir kez daha sonsuz saygılarımı sunuyorum bu yetenekli anneye. O guzel kızını da pembe yanaklarından kocaman opuyorum

    YanıtlaSil
  2. füsüm ilk foto tam benlik olmuş :))
    anlarsın sen ne demek istediğimi :)))

    YanıtlaSil
  3. Füsuncuğum ellerine sağlık çok güzel olmuş ya.İlham kaynağımızsın sen ,yapmaya devam et bence:)İlk fotoya bende bayıldım.Maviş gözlerinden öpüyorum Defnoşumu.Dağıtma bizde de hat safhada.Düzelecekler diye umuyorum.Malum teribıl 2:)

    YanıtlaSil
  4. ama Defne o kadar güzel ve tatlı ki maşallah inan ki başa dönüp fotoya bakakaldım:) Bir tasarım çılgını ben oyuncağa bile odaklanamadım:))ama hoş bir fikir eline sağlık füsuncum...

    YanıtlaSil
  5. Füsun ellerine sağlık oyuncak çok güzel olmuş.Bence o birgün oynamak isteyecek ama zamanı kendine kalmış tabii annesi, sen rafa koy beklesin biraz bakalım;)

    YanıtlaSil
  6. oh a gördüm sonunda... çok güzel olmuş eline sağlık... merak etme oynayacaktır. vazgeçme toplayacaktır da...

    YanıtlaSil
  7. tatlı meleğini ne tatlı yazmışsın ne güzel mutluluk sana hissettirdikleri :)
    bir de ben toplamam diyormuş tatlı sıpacık :) ilk fotoğrafa bayıldım maşallah Allah nazarlardan saklasın dünya tatlısı

    YanıtlaSil
  8. fusuncum inanilmazsin!
    bakkalda gordugun lolipop standindan oyuncak yapmak
    fiyuwwww harika

    YanıtlaSil
  9. aynı cüceden bizim evde de mevcut.
    Neler yapıyorum, ne oyuncaklar alıyorum, üretmediğim fikir ve montessori eğitimi hikayesi kalmadım ama yok,işlemiyor bizimkine =)
    Olsun sevgileri, tüm dğınıklıklarına yetşyor.Düşün ki 19 aylık, hala çekmeceleri bile dağıtmadan, odaları gezemiyor.Evi toplamak 24 saate yetmiyor yani.24 aylık olsun, bezi bıraksın , hemen yuvaya.Yoksa feci çılgın...
    Oynaöadığı oyuncaklarını, paylaşmaya gelince, aşık halde bağrına basıyor mesela...
    Uzar gider bu hikaye =)

    YanıtlaSil
  10. Oyuncağı çok yaratıcı olmuş aklına sağlık Füsun...Elbet oynar canı istediği bir anda..Belli olmuyor kuzulara..

    YanıtlaSil
  11. Anne toplasın olayı sizdede var demek ben artık dağıttığı oyuncakları yada kitapları kaldırmaya başladım. Bakalım işe yarayacakmı? Oyuncakta çok güzel olmuş ellerine sağlık. Elbet ilgisini çeker bir gün ;)

    YanıtlaSil
  12. Bizimkinin de pek toplama huyu yok Füsun. dert etme :) bir kez daha yaratıcılığına hayran kaldım ve ilk fotoğrafta kızına da bir kez daha hayran kaldım :)

    YanıtlaSil
  13. oyuncak harika olmuş Füsun, ve bu arada ilk foto da harika:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  14. ay pasta zannettim ilk bakışta, tatlı cekmiş canım sanırım.

    Ben de ilk fotoya bayıldım. Tontiş yanak...

    YanıtlaSil
  15. Oyyy Maşallah Subhanallah sana çok tatlısınnn Defne :=))
    Şirkette kızlarda bir atık olduğunda gelip bana soruyorlar atalım mı? bir şey çıkar mı bundan diye :=))
    Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Füsun, bu elleri yanaklara yerleştirip sevme bizde de var bu ara, hatta bu sabah yaptı, nasıl mutlu oldum, nasıl içimin yağları eridi anlatamam..Bir de göz kapaklarımla oynuyor çok komik :)
    Bazen kaptırıp aynı pozisyonda yanakları tutarken "mmuaa" diyerek yanaklarımdan, dudaklarımdan öpüyor, o zaman uykusuz gecenin bütün siniri uçup gidiyor :-)

    YanıtlaSil
  17. cnm merhaba .. defneyi ve seni kk dan tanıyorum .. ben merve miraç ın annesi febi - feride yim belki hatırlarsın .. çok güzel bir blog olmuş ellerine sağlık .. sizlerin birikimlerinizi görünce niye daha önce keşfetmedim şu blog işini diyorum merve 20 aylık oldu ve ben yeni başladım .. bu arada füsuncum defne büyüdükçe daha da güzelleşmiş maaşallah subhanallah .. merve de odasını dağıtıyor ve sadece odasıyla da kalmıyor maalesef .. zamanla öğreneceklerdir inş.. ikinizi de öpüyoruz kızımla .. hoşçakal cnm .

    YanıtlaSil
  18. vee 150. izleyicin olarak neden bu kadar geç gelmişim sorarım kendime:))
    harika! paylaşımlar, oyuncaklar veeee tabikii kızın...

    YanıtlaSil
  19. Öncelikle şeker mi şeker Defne'nin sevgi dolu halerini sevgiyle okudum maşallah diyorum.Allah ayırmasın sizi.Oyuncak çok yaratıcı eminim ilgileneceği bir dönem gelecektir.Ayrıca dağıtmayı hesi çok seviyor ama toplamayı öğretmek gerekiyor sanırım ama nasıl bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Füsuncum hiç üzme kendini iki konuda da..
    Onlar gerçekten ilgilenecekleri dönemi kendileri seçiyorlar..Ece'de de çok oluyor bu,aldığım ya da hazırladığım bazı şeyleri ilk gördüğünde hiç ilgilenmeyip sonra elinden düşürmediği..19 ay civarıydı,birsürü eşleştirme kartı hazırlamıştım,yüzüne bile bakmadı,sonra 21 aylıkken eşleştirme kartı delisi oldu..Artık karı koca midemiz bulandı eşleştirme oynamaktan,şimdi normal düzeyde,ne fazla ne az..Defne de bir dönem ilgilenecektir.Acaba basit gelmiş olabilir mi bir de,yani bu deliklerden kolayca geçirebiliyorsa şişleri ilgisini çekmemiş olabilir diye düşündüm??Belki farklı renklerde boncuk yapıp bir sıra mavi bir sıra kırmızı dizme falan olabilirdi??Ukalalık etmiş olmuyorum di mi??
    Düzen konusunda da telaşa mahal yok bence de,doğru örneği göre göre düzene alışacaktır bence de..2 yaş döenminde zıtlaşmaları oluyor bazen..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. kızınız çok tatlı maşallah sizinde elinize , emeğinize sağlık.oyuncak ne güzel olmuş.üzülmeyin mutlaka oynar onunda sırası gelir.bu çocuklar herşeye el atıyolar merak etmeyin.oyuncaklarını toplamama konusunda bizim kız da aynı dağıtıp dağıtıp baba toplasın diyor.her defasında toplicam diye söz veriyor . ama yine toplamıyor.bende düzelmesi için dua ediyorum.

    YanıtlaSil
  22. Maşallah benım guzel kızıma..
    Nazarım degecek dıye korkuyorum..
    Fusuncum Doğa da oyuncaklarını toplamak ıstemeyen çocuklardan..

    Ben takvim yayınlıyorum ya CİCİCEE sitesinden alıp.
    Biz orada ki karelere yıldızlar yapıştırıyoruz , yaptığı her guzel davranış karşılığı olarak.

    Ve işe yarıyor..istersen sende buna benzer bir uygulmayı Defne için deneyebilirsin...

    Öpüyoruz seni ve kızımızı ;)

    YanıtlaSil
  23. Fıstık defnoşum,yine çok tatlı:))Ne güzel sevgisini göstermiş,bu aralar -ne kadar arada tokat yesemde- yiğitte sevi gösterilerinde bulunuyor..Dağınıklık ise her evde aynı sanırım,odamız darmadağın..Ben artık toplamaktan yoruldum..İkinizide kocaman öpüyorum canım benim..

    YanıtlaSil
  24. kocaman bir meaşallah ve merhaba :))

    YanıtlaSil
  25. umurcum ben de sizi öptüm

    burcu anlamaz mıyım:)) koca posttan bunu çıkardın değil mi?

    eminecim inşallah çabuk düzelirler, yoksa ben bozulacağım:)

    gamzecim teşekkürler defne pek sevmese de ben beğendim:))

    fatma çok teşekkürler:)

    melekcim güzel fikir ben de deneyeyim bakalım

    sibelcim çok tatlısın, öptüm seni
    Keocum kaldırdım bakalım beklemedeyiz:)

    banucum beğenmene sevindim, inşallah inşallah

    ceyda soğol canım öptük seni

    kirazcım kafa buna çalışıyor işte anla halimi:)))

    mine hepsinin derdi ayrı walla, bol sabır bize

    YanıtlaSil
  26. hilal çok teşekkürler

    deniz bir de nasıl parlak çıkmış, pasta gibi cidden

    güneşcim hiçbirşeye çöp gözüyle bakamıyorum artık ben de:)

    bak sen arda totişine, neler yapıyrlar ya, kuzu bunlar kuzu

    febi hatırladım seni, hoşgeldin:) geç olsun güç olmasın iyi olmuş senin de başlaman:)

    yasemin hoşgeldin, çok teşekkürler güzel sözlerin için

    adaşım hep örnek oldum şimdiye kadar ama pek işe yaramamış galiba, düzelir inşallah

    mummycim ne ukalalığı aşkolsun, fikrleriniz çok değerli benim için. belki de basit geldi hakkaten, bunu düşünmemiştim, zorlanacağı şeyleri seviyor aslında, biraz düşüneyim ben bunu, çok sağol, öptüm

    elifcim hepsi aynı demek ki bunların, çok takmayalım o zaman normal:)

    şenaycım senin nazarın değmez ben eminim, şu takvime ben de bakayım, işe yarar belki

    filizcim sen tokat dedikçe çok gülüyorum ne alem bu çocuklar ya, demek yiğit de dağınık ben sen sıpaya, öptüm sizi

    nilay çok teşekkürler, hoşgeldin

    YanıtlaSil
  27. Oyyy yanaklarını avuçlarının içine alması, bu çok güzel bir duygu çok...Ve yaratıcı kadın:))o oyuncakla da birgün oynayacak sen merak etme..O saçlar, o gözler, o güzellik nedir öyle yahu:))

    YanıtlaSil
  28. nasıl yaratıcı bi kadınsın sen ya tebrik ediyorum.
    defne şimdilik oynamasa bile ilerde yaptıklarını görüp çok mutlu olacaktır :)

    YanıtlaSil
  29. cannnııım, ne kadar güzel bir oyuncak bu böyle:D ellerine sağlık, sıkma tatlı canını oynar merak etme:D bayıldım bu arada fotosuna, maşallah be Füs bu ne kadar güzel bir kız böyle:D

    YanıtlaSil
  30. elifcim harika bir duygu gerçekten, çok teşekkürler

    ayşegülcüm inşallah:)

    nilocum beğenmene çoksevindim, çok teşekkürler şeker

    YanıtlaSil
  31. Canım sen yanlış meslek seçmişsin, kesinlikle oyuncak tasarımcısı filan olmalıydın. Hayranınım...Gözüm bakkal,market önlerinde bundan sonra:)

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails