Yavaştan başlayalım bakalım...

Eteğiyle ayakkabısı hazır, üzerine bir de beyaz cici gömlek bulduk mu tamamdır.


Geçen seneki süslerimiz hazırdı, bu sene herşeyi ben yapayım iştiyorum, umarım becerebilirim. Bol kesip biçmeli, yapıştırmalı geceler beni bekliyor.


Dün gece sapasağlam yatmıştı Defne, gece yarısına doğru nefes alışı değişti, hırıltılar gelmeye başladı. Ara ara mızırdanarak uyandı. Baktım burnu tıkanmış. Ne zor şey tıkalı bir burunla uyumak ya da uyuyamamak. Çok üzülüyorum böyle olunca. Öksürük de gelir diye ödüm koptu neyse ki yok şimdilik.

Aylardır hastalanmıyordu Defne, zaten pek sık olmaz. Olsa da ne iştahı kesilir ne huyu değişirdi. Bu sefer öyle olmadı. Sabahtan beri bir huysuzluk, bir mızmızlık, bir herşeye ağlama halleri. Beni cidden çok zorladı, ya da ben zorlandım bilemiyorum. Yemek de istemedi ama akşam kendini daha iyi hissedince açığı kapattı.

Ve aylar sonra ilk kez gündüz uyudu. Aslında oldukça geçti ama uyumasa dayanamayacaktı. Şimdi daha iyi sanırım. Umarım gece burnu tıkanmaz, rahat bir uyku çeker.

"Çocuklar büyüdükçe sorunlar da büyür." Çok klişe ama bir o kadar da doğru. Şehre uzak oturuyoruz biz ve burada bir tane özel kreş var. Çalışanların çocukları genelde orada. Reklamları, görünüşü pek havalı, ücreti de keza öyle. Çocuğu orada olan bir arkadaşımla konuştum geçen gün ve çok canım sıkıldı. Hiç memnun değiller. Yemekleri çok özensizmiş bir kere. Hazır gıda (çorba, meyve suyu) sıklıkla kullanılıyormuş. Gün içinde faaliyet anlamında çok da dişe dokunur şeyler yapılmıyor, arada tv de izliyorlarmış. Bu kadar insansınız, biraz müdahale etsenize dedim ama ne yapılabilir bilemiyorum. Tek olmanın bütün avantajını kullanıyorlar sanırım. 1 yaşın altında bebekleri bile alıyorlarmış. Ayrıca istediğin saatte istediğin süreyle çocuğunu bırakabiliyormuşsun, ücret karşılığı. Bu bana hizmet aşkından çok ciddiyetsizlik gibi geldi. Düzeni nasıl sağlayacaklar bu şekilde, sınıf dinamiği nasıl oluşacak, hergün yeni yüzler mi görecek çocuklar?

Seneye belki diyordum ama şimdi hiç göndermek istemiyorum. Nasıl göndereceğiz biz bu çocukları? Kreş bitse okul başlayacak. Nasıl bir öğretmene düşecekler şimdiden derdine düştüm.
Ooofffff off...

17 yorum:

  1. iyi akşamlar canım.
    burasıda şehre uzak küçük bir yer ama iki kreşimiz var:)
    ama ben asyayı göndermeyi düşünmüyorum şimdilik kreşe
    burda apartmanda arkadaşları oluşuyor yavaş yavaş
    evdede geldiğimde ilgileniyorum ve tüm gün anneannesiyle ve annem hiç birşeye elini sürmeyip onu okuduğum kitapları anlatmam doğrultusunda gayet bilinçli bir şekilde vakit geçirmesini sağlıyor.
    eğer bakıcı varsa düşünmek mantıklı kreşi ama böyle bir ortamsa evde olması daha iyi sanki en azından düzenli beslenir,ve tüm gün tv başında olmaz.
    zor karar seçenek olmamasıda rahatlatıyordur onları.

    YanıtlaSil
  2. seldacım ben de mümkün olduğunca evde olmasını tercih ediyorum aslında. annem bakıyor ya biraz da ona bağlı tabi, bakalım ne olacak, cidden işimiz zor

    YanıtlaSil
  3. işte o dönemde seninle bol bol dertleşiriz :)kafayı yiyen ama sonrasından her şeye alışan bir anne olarak sana biiir sürü tavsiye verebilirim.

    YanıtlaSil
  4. çslışan bir anne olmak en kadar zor. çocuklarımız için her şeyin en iyisini istiyoruz; mesela daha çok sosyal gelişimine katkıda bulunayım kreşe göndereyim diyorsun; malum durumları zaten anlatmışsın...füsuncum bencede annen gibi tam olarak güvenebileceğin biri varken tam zamanlı bir kreşe gerek yok belki arkadaş edinmesi ve sosyal gelişimi için kreşlerin tek gün yada yarım gün şeklinde oyun grupları oluyor yani istanbulda gördüğüm kadarı ile öyle; umarım izmittede böyle bir alternatif vardır, bu şekilde belki olabilir hem defne için daha iyi olabilir .

    benim annem uzakta başka bir destek de yok komşum bakıyor kızıma televizyon biliyorum ki sürekli açık ama bir şey yapamıyorum maalesef ama bu durumda bile kreşi tam zamanlı düşünemiyorum canım .hepimize kolaylıklar annelik serüvenimizde

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım,eteğiniz ve ayakkabılarınız çok cici:)defne zaten kendisi fıstık,annesi marifetli..eminim güzel bir doğumgünü olucaktık..Bizimde yarın,umarım güzel geçer,resimlerini eklerim zaten..
    Umarım seneyede anneciğin bakabilirde bir sene daha defne evde olur,bende bir sonraki sene kreşe vermeyi düşünüyorum.hayırlısı artık.öptüm canım.

    YanıtlaSil
  6. hande ben de senin gibi olurum büyük ihtimal, dertleşiriz tabi:)

    esay esin aslında tam da yazdığın gibi birşey istiyorum, annem evde baksın, 1-2 gün yarım yarım kreşe gitsin, bakalım zaman ne gösterecek, gerçektem hepimize kolaylıklar

    filizcim çok heyecanlısındır şimdi sen, çok güzel geçeceğine eminim, merakla bekliyorum fotoğrafları, hemen ekle tamam mı

    YanıtlaSil
  7. güzel bir hazırlık başlıyacak ne güzel ayakpapıları çok cici :)

    YanıtlaSil
  8. çok sağol ceyda, inşallah altından kalkabilirim:)

    YanıtlaSil
  9. Oldu mu o kadar defne yaa. Zaman çabuk geçiyor Füs'üm yaa.

    Füs'üm Defnoş sokağa çıkabilen bir çocuk, sosyal hayatan kopuk değil yani. 1-2 sene daha evde olsa belki o zamana kadar şartlar daha düzgün olur.

    YanıtlaSil
  10. Güle güle giysin giysilerini Defne.

    Kreş konusuna canım sıkıldı bak. Evet, dediğin gibi tek olmanın avantajına kullanıyorlar.
    3. yaşını doldurmadan kreş düşünmüyoruz biz. Üstelik sitemizin içinde kreş var. Belki zamanla başka okullar açılır.

    YanıtlaSil
  11. inşallah burcum ya, inşallah

    hatice umarım açılır, 3 yaşa kadar ben de düşünmüyorum aslında ama şartlara da bağlı tabi

    YanıtlaSil
  12. Heyecanla bekliyoruz büyük günü:) KReş olayına ben de sinir oldum ama nasıl olsa annen var... Biraz daha beklemen sanırım iyi olacak:)

    YanıtlaSil
  13. İlk okul telaşı beni şimdiden sardı bile.. allah inşallah doğru bir karar vermemizi nasip eder..

    Umarım Defne meleğim de... iyileşmiştir annesi.. öperim o deniz gözlerinden..

    YanıtlaSil
  14. Füs,biz doğumgününü geçirdik 2 ay önce,ama en yakın Defne'nin var diye sana yazıyorum.Bugün keşfettim carameelistanbul diye bir web sitesi var,doğumgününe davetli olanlara hediye etmek üzere o kadar şirin şeyler var ki.Gözat istersen:)

    YanıtlaSil
  15. bakayım canım çok sağol

    YanıtlaSil
  16. eteği ve ayakkabıları çok şık defneciğin.üstünede ne giyse yakışacak eminim.zaten kızına bayılırıyorum ilgiyle takip ediyorum:)

    kreş konusu gerçekten önemli helede çalışan anneler için.umarım herşey istediğiniz gibi gelişir.

    YanıtlaSil
  17. ayşegülcüm çok teşekkürler. inşallah daha iyi bir kreş buluruz o zamana kadar

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails