Benim Minik Yıldızım - Karda Ayak İzleri

Defne'nin en sevdiği kitap herhalde bu, son zamanlarda. Biz okumaktan sıkıdık, o dinlemekten sıkılmadı. Defnenin kitaplarla çok fazla ilgilenmediği dönemlerde, duydukça üzülürdüm annlerin okuya okuya ezberledikleri kitapları anatmalarını. Sanırım biz de şu an ailecek o dönemdeyiz. Gidip gidip bu kitabı getiriyor ve bıdaa bıdaa diyerek defalarca okutturuyor.

Kitabı fuardan almıştık. Aslında çok niyetim yoktu ama satıcı indirimli deyince dayanamış, almıştım.
Çok ilginç bir konusu yok esasen. Görselleri dışında beni çok da etkileyebildiğini söyleyemem. Baba tilki ve yavru tilki ormanda geziyorlar. Yavru düşen yaprakları yakalamaya çalışıyor ve ağacın yüksekliğinden başlayarak arılara, kuşlara, bulutlara, gökkuşağına, yıldızlara ve aya uzanan bir hangisi daha yüksekte hikayesi oluşuyor. Defne tabi sayılan tüm bu objeleri tanıyıp özellikle ay ve yıldızları çok sevdiği için bayıla bayıla dinliyor her seferinde. Hatta sıralamayı ezberlemeye başladı. En sondaki sayfanın yarısını kaplayan dolunayı ve kendinden ışıltı verilmiş yıldızları ise ayrı bir ilgiyle seviyor. Hikaye çoğu çocuk kitabında olduğu gibi uykuyla bitiyor. Baba ve yavru tilki koyun koyuna uyuyorlar, en sonda. Bu arada kitapta anneyi hiç görmüyoruz. En sonda üçü beraber uyusaydı olmaz mıydı ki? Dediğim gibi öyküsü ilginç olmasa da fena sayılmaz ama görselleri gerçekten çok hoş ve en önemlisi Defne çok seviyor. Tavsiye ediyoruz.


Kar kitaplarını anne-kız çok seviyoruz. Bu da hem karlı hem de yine iyi kurt temalı bir kitap. Kurt evinde otururken (Bu arada çok şirin ve çok ayrıntılı bir evi var, perdeleri, şöminesi, masası kitaplığı, bibloları. Bu sayfada uzun süre kalıp konuşuyoruz kurdun evi hakkında.) okuduğu kitaplardaki kurtların hep kötü olduğunu düşünüp iyi kurtlar hakkında bir kitap yazmaya karar veriyor. Kendi hikayesinde evinden çıkıyor ve gördüğü ayak izlerini arkadaş bulmak amacıyla takip ediyor. Takip sırasında karşılaştığı hayvanlar her defasında kurttan korkup kaçıyor. En son rastladığı ördeği de yenmeye hazır, leziz bir şekilde görmeye başlamasıyla bir anda kendini evinde küvetinde buluyor.
Tam o sırada kapı çalınıyor ve kurulanıp kapıyı açmaya gidiyor. (Burada da uzun uzun konuşuyor Defne, banyo ve havluyla ilgili.)
Kurt kapıyı açıyor ve tekrar ayak izleriyle karşılaşıp takibe başlıyor. Burada hikaye başa dönerek açık uçlu bir şekilde noktalanıyor. Gerisini uydurabilirsiniz.

Kitabın görselleri ise bir harika. Ben çok ama çok beğenmiştim meğer yazarı ve çizeri yarı İngiliz yarı Japonmuş. Bir kere çizimler çok sevimli. Mekanlar çok ayrıntılı, küçük detaylar çok fazla. Sadece resimlere bakarak bile çok eğlenceli zamanlar geçirilebilir miniklerle. Kitapla ilgili Bir Dolap Kitaptaki bu yazıya da göz atabilirsiniz, çok daha ayrıntılı. Kısacası bu kitabı da tavisye ediyoruz.

3 yorum:

  1. füsfüs süper kitaplar özelikle ilkine bayıldım yıldız aydedeci oğluma birebir gibi en yakın zamanda edineceğim...
    ayrıntılı kitap yorumların beni çok mutlu ediyor. gidip seçme imkanım olmayınca tereddütsüz sipariş veriyorum netten sayende..
    çok çok teşekkürler
    iyi okumalar sizlere...

    YanıtlaSil
  2. Benim minik yıldızım'ı biz de çok severek okuyoruz Ekin'le :) Ben özellikle baba-çocuk, anna-çocuk kitaplarını seçiyorum Füsun, çünkü çocukların anne ve babasıyla geçirdiği ayrı ayrı zamanlar var, bunların güzelliğini de vurguluyor bu kitaplar aynı zamanda, değil mi?

    YanıtlaSil
  3. nihalcim birçok şeyi kitaplar da buna dahil internetten almak zorunda kaldığım için seni çok iyi anlıyorum, işine yarıyorsa yazdıklarım ne mutlu

    bernacım kesinlikle haklısın, hep bir arada olamayız doğru

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails