Güzel kızım!!!


Bugünlerde yaptığım en iyi şey izleyici olmak sanırım. Önce belim sonra dizim derken hiçbirşey yapamaz, Defne'nin de hiçbirşeyiyle ilgilenemez olmuştum ki bugün en azından dizim büyük ölçüde geçti. İnsan kendini gerçekten kötü hissediyor böyle bir durumda, sanki sizi dahil etmedikleri ya da bir türlü içine giremediğiniz bir oyun oynanıyor gibi etrafınızda. En sevdiğiniz oyuncu da sizden uzak siz ona yaklaşmaktan aciz. Zor vesselam, anneler hasta olmasın. Sağlık en çok bize lazım, bunu çok iyi anladım ben.


Defne'ye hamileyken bir kızım olacağını biliyordum sanki. Cinsiyeti üzerinde hiç kafa yormamış, çok fazla merak etmemiştim eminmişim gibi. Doktor kız deyince şaşırmayıp sanki hislerimin  doğru çıkmasına sevinmiştim en çok. Sonrasında da ne saç rengini ne göz rengini düşündüm. Hiçbiri için hayal kurmadım, annem renkli gözlü, benim kızım da olur mu acaba diye içimden geçirmedim. Zaten oldum olası renkli göz tutkunu insanları anlamaz, bu takıntılarını manasız bulurdum. Sağlıklı olması dışında tek hayalim, sempatik bir kız doğurabilmekti. Dr Oetker reklamlarında babasıyla çilekli pasta yapan kız çocuğuna bayılır, kızım olursa buna benzesin derdim hamile bile kalmadan önce.

Ama hiç beklemediğim bir şekilde masmavi gözlü, sapsarı saçlı, papatya gibi bir kızım oldu. Hala baktıkça yüzüne şaşırırım bu kız benim mi diye. Her anne gibi çocuğumu dünya güzeli gibi görüyorum ama bambaşka tipte bir çocuğum olsa da ben onu aynı güzellikte görecektim. Onun için bana ne kadar güzel bir kızın var denmesi pek birşey ifade etmiyor. Etrafımızdaki insanlar tarafıdan da bu özelliğinin vurgulanmasından çekiniyorum açıkçası. Ben güzelim, aman da ne harikayım düşüncesiyle büyümüş bir çocuk yetiştirmek istemiyorum ve bu düşüncenin sürekli pompalanmasından korkuyorum. Belki onun için uğraşıyorum bu kadar kitapları sevsin, aktivite-boyama vs yapsın, kumla, çamurla oynasın, çimlerde koşsun diye. Güzelliğe değil daha değerli şeylere odaklansın istiyorum. Umarım az da olsa başarabilirim.

19 yorum:

  1. başarırsın bence:)
    ama çok da güzel annesi... 41 kere maşallah

    YanıtlaSil
  2. bayildim ben sana, bayildim!
    cogu anne sisinirken ne guzel cocugun var dediklerinde.

    YanıtlaSil
  3. denizcim umarım, çok sağol.

    kirazım var değil mi öyleleri de, o bana mantıksız geliyor, benim herhangi bir katkım olmadı ki işin o kısmına, genler dışında, nasıl övüneyim:)

    YanıtlaSil
  4. Bahtı da kendi gibi güzel olsun Füsun'cum:) Anne kız fotoğrafınıza bayıldım bu arada:)

    YanıtlaSil
  5. ben de hissetmiştim kızım olacağını,adaya hamile bile değilken bir arkadaşımın oğluna aldığım badynin pembesini kendime almıştım.iyi ki kızlarımız var ve bahtları güzel olur umarım.inşallah onları kendileriyle barışık,kusurlarını da sevebilen bireyler olarak yetiştirebiliriz.

    YanıtlaSil
  6. özlemcim hamaklı fotoyu diyorsan o ben değilim, keşke olsaydım, o güzel karedeki ben olsaydım, biliyosun bizi çeken yok:)

    başakcım ne güzel dilekler, inşallah

    YanıtlaSil
  7. çok tatlı,çok güzel ve takip edebildiğim kadarıyla çok zeki bir kız defne...yürekten bu kadar içtenlikle istenilen şeyler inşallah olur...sana da çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  8. Sen övünme, ben güzel arkadaşımın dünya güzeli bir kızı var diye övünürüm sizin yerinize:)
    Seviyorum sizi yaa, aşkım depreşti bak şimcik :))

    YanıtlaSil
  9. Füsuncum geçmiş olsun canım.
    Ama Defne hakikaten güzel ya...
    Ne yapalım yani şimdi güzele güzel demessek günah işlemiş oluruz.Ama öncelikli sağlıklı ve şansı güzel bir insan olsun.

    YanıtlaSil
  10. O dediklerini de yapsın ama güzel olduğunu da bilsin bence...

    YanıtlaSil
  11. Fusuncum bence cok becerikli ve zekib bir kız olacak ama inkar edilemez bir gercek varki oda kızının gercekten cok guzel ve sevimli olduğu (maşallah) bayılıyorum ben kızına senin yazdıklarında harika ama sanırım seni fotograflarda gormedim ben hic.

    YanıtlaSil
  12. beim kızımda sarışın maviş diye farklı duruyor ya aynı durumu aynı düşünceleri ben de yaşıyorum...bir de kızımı en iyi şekilde yetiştirip nasıl kollayacağım bilemiyorum...endişe bende de var...çok güzel bi kız defne de...güzel dememekte olmaz ama Maşallah eklensin yanına :)

    YanıtlaSil
  13. Çok fazla birşey yazamayacağım bu güzel yazının üzerine...keşke yakından da görüp, tatlı bir sohbet edebilseydim seninle...tatlı anne...seviyorum sizi...

    YanıtlaSil
  14. böyle bir duyarlılığınız varsa, kendinizi başarmış sayın :)

    YanıtlaSil
  15. Daha önce de yazacaktım, fırsat olmadı, kısmet bunaymış. Füsun, yazılarındaki içtenliğe, samimiyete, doğallığa bayılıyorum. ne mutlu Defne'ye :)

    YanıtlaSil
  16. bahriyecim çok teşekkürler güzel sözlerin için

    burcu sağol canım, gelsek de görüşsek ya ben de özledim çok

    dilekcim inşallah:)

    elif alemsin:) bilir heralde

    bernacım çok teşekkürler. ço eklemesem de varım aslında birkaç postta

    YanıtlaSil
  17. hülyacım senin mavişle benimki benziyorlar zaten, şansları güzel olsun mutlu olsunlar umarım

    turkuazcım duygular karşılıklı, görüşürüz mutlaka o da olur

    anne kaleminden umarım, çok teşekkürler

    senem bu yorum beni ne kadar mutlu etti bilemezsin, çok sağol.

    YanıtlaSil
  18. Füsuncuğum,
    Elbette, güzel olmak kötü bir şey değil. Kötü olan tüm hayatını bu geçici olabilecek göreceli duruma dayanarak yaşamak -ki böyle bir durum senin gibi akıllı ve farkındalığı yüksek bir annenin çocuğu için ihtimal dahilinde bile değil. Senin içinin güzelliği kalemine yansıyor, Defne'nin bakışlarında parlıyor ya, önemli olan o. Gerisi hikaye!

    YanıtlaSil
  19. çiğdemcim ne güzel şeyler yazmışsın inan çok duygulandım. umarım dediğin gibi olur canım

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails