Defne birşeyler düşünmüştür demiştim ya...


Tam da şurada işte...
Tuvalet eğitimine başlamış ama geceler için çözüm bulamamış, öylece bırakmıştık. Nasıl olsa Defne birşeyler düşünür demiştik. Kendince bir planı varmış bu konuda da. Zaten bezi bırakmaya da kendisi karar vermiş, biz sadece ona uymuş, azıcık desteklemiştik.

Tatile gitmeden bir önceki gecenin sabahı kupkuru bir bezle uyandı Defne ve tatil süresince de bu böyle devam etti. Hatta köyde arasıra olan kazalar tatilde hiç tekrarlanmadı, denizde bile yapmıyor mutlaka çıkıp tuvalete yapıyordu.

Geceleri kuru kalmaya başlasa da biz bezi çıkartmaya cesaret edemedik. Her gecenin sabahında kuru beze bakıp seviniyorduk babasıyla. Bir gece çok zor uyudu ve biz de uyanır korkusuyla elleyemediğimizden bez falan takmadık, sabah yine kupkuruydu. Velhasıl köye gelip karpuz, kavun, üzüm vs tüketimi artınca bezler yine dolmaya başladı. Tam yol aldık derken böyle olması üzdü beni tabi ama önemsemedim, eve gidince yola girer diye düşündüm.


Son 1-2 gündür yine bezler kuruydu ve dün gece Defne saat bir gibi uykusunda mızırdanarak tuvalete gidelim dedi. Aslında her gece aynı saatlerde huzursuzca kıpırdanıp mızırdayıp uyuyordu. Anlamasına anlıyordum çişinin geldiğini ama uyanınca geri uyuması çok zor olduğu için kaldırmaya cesaret edemiyordum. Dün kendisi talep edince kaldırdık, hiç sızlanmadı, güzelce yaptı çişini ve yatar yatmaz uyudu.


Ben de şöyle düşündüm kendimce, sanırım artık kaslarını kontrol etmeyi öğrendi ve istemsiz olarak, uykuda bile olsa çişini yapamıyor. Yapamayınca da huzursuzlanıp sıkışıp uyanıyor. Asıl amaçlanan da budur herhalde tuvalet eğitiminde.

Kendisiyle ilgili herşeyin zamanını en iyi o biliyor bence. 8 aydan önce emekletemeyeceğim, 1 yaşından önce yürütemeyeceğim gibi (Defne'nin emekleme ve yürüme zamanları bunlar) şu zamandan önce de tuvalet eğitimi işini bitiremezdim. Canları ne zaman isterse, kendilerini ne zaman hazır hissederlerse artık...
Bu süreçte onu dinlemeyi, izlemeyi başarabilsem keşke her zaman...

Dipnot: Bir geceye güvenip bu iş oldu diyemiyorum tabi ve kendi evimiz ve kendi yatağı olmadığı için bezsiz yatırmaya da cesaret edemiyorum. Ama eve dönünce ilk iş yatak için bir koruma alınacak ve bezsiz geceler başlayacak.

18 yorum:

  1. Valla harika bir gelişme, özellikle uykusunda bunu farkedip kendi kalkmak istemesi çok başarılı bence.Tebrik ediyorum Defneyi maşallah kızıma

    YanıtlaSil
  2. İşte bu bence de.Hazır olduğunda azıcık yönlendirmeyle kendiliğinden oluveriyor bunlar hep.Bu konulardaki cilt cilt kitaplar,bir sürü tavsiyeler anneyi strese sokmaktan başka da bir işe yaramıyor.Bir başladı mı arada ufak aksamalar da olsa devamı gelir mutlaka.Haydi geçmiş olsun :)
    özlem

    YanıtlaSil
  3. sevindim:)
    ve gerçekten ne zaman isterlerse o zaman:)
    Asyanın uykusu ağır olduğundan gece dönmeye başlarsa anlıyorum ki çişi gelmiş zaten gece yaptırıp yatırırsam gece yapmıyordu:)
    gündüz ise çok komik birşeylerle oynarken durup
    bi dakka hemen geliyorum diyip klozete adaptörü koyup yapıyor :)
    ne zaman isterlerse o zaman:):):)
    öpüyorum defneyi ve seni sevgiler iyi tatiller

    YanıtlaSil
  4. EVET CANIM UYKULARINDA RAHATSIZ OLUP UYANIYORLAR.AMA BENİMKİ DÜN YERDE UYURKEN SALMIŞ.SERİN GELDİ SANIRIM.DEFNEYEDE ALKIŞLIYORUM.AFERİM.

    YanıtlaSil
  5. Füsuncuğum Defne gerçekten biliyor işini:)Aferin kuzucuğa.Bizim gündüzde tamam artık ama kaka konusunda hala çok tedirgin ve son raddeye kadar tutuyor.Gece bağlamamaya başladım ben süper gidiyordu dün akşam yapmış:(zamanla olacak inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Oh ya, ne güzel, çok sevindim sizin adınıza :)))
    Fotoğraflar her zamanki gibi harika!
    Ve katılıyorum sana Füsun, kendileri ne zaman ne yapacaklarını biliyorlar. Hazır olduklarında adım atıyorlar. Acele ettirmeye hiç gerek yok. Sabırla beklemek ve her zaman desteklemekten başka yapılacak bir şey de yok. Çok iyi yapmışsınız, tebrikler.

    YanıtlaSil
  7. bence defne artık bunun kararını vermiş.Ve benimde oğlum aynı şekilde baştan nasıl alışır ise öyle devam eder derdi annem

    defneye kocaman alkış.

    YanıtlaSil
  8. Füsuncım;
    Bence Defne gece için de hazır.Döndüğünde hemen başla derim, çok çabuk ilerliycek bak görüceksin. Ela'nın bezini biz bir anda toptan attık, tam 5 gece yatağına yaptı sabırla geri adım atmadık. O 5 günden sonra 12 gün geçti bir daha dayapmadı. Belki yine kazası olur ama artık gece tutmayı çişe kalkmayı öğrendi.

    YanıtlaSil
  9. Füsuncum tebrikler ,defneme de maşallah o güzelliğe ,o şirinliğe ,o bilmişliğe maşallah....evet herşey zamı gelince oluyor bizimde tuvalet eğitimimiz 3 yaşına girmeden başladı ...önceleri 4 -5 ay altı kuru kalkıyor bez bağlamıyorduk ,kışa girince iş değiştik bağladık ,ama zaten 5 yaşına kadar ancak tam olarak gece eğitimi alışılıyor ,o yüzden gece bağlansada hiç sorun etme ,,ama umarım gerek kalmaz....sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. süper
    bu işin zor olduğunu yeğenimden biliyorum
    geçmiş olsun
    bu arada fotolar pek bi güzel
    eline gözüne sağlık

    YanıtlaSil
  11. valla ne kadar da güzel anlatmışsınız :))) bizim de böyle sessiz sedasız kolayca oluverir mi acaba ??? aferin defnoşa ...

    YanıtlaSil
  12. füsuncum darısı başınıza inşallah:)

    özlemcim aynen strese gerek yok, olacağı zaman oluyor. çok sağol

    oo asyacım aşmış kendi kendine mi yapıyor, ne güzel, öptüm sizi

    uğur böceği, olsun arada olur öyle, bakalım bizim neler olacak:)

    eminecim arada kaçar canım, daha öğreniyorlar. kaka zor evet, bir alışsa ne kadar rahat edecek oysa

    everncim aynen:) fotoları beğenmene de ayrıca sevindim. defneyle tülinsuyu seyrettik geçen yine, en favori tv showumuz sizsiniz:))

    YanıtlaSil
  13. elif çok teşekkürler, size de alkış o zaman:)

    esracım döner dönmez atacağız bezi inşallah. elayı okudum çok sevindim aynı anda 2 çocuk bezlemek zor ve masraflı olacaktı. biri bitti neyse ki. darısı eceye:))

    beyzacım çok sağol, bakalım inşallah gerek kalmayacak gece bezine ama olursa da dediğin gibi yapacak birşey yok, uyacağız

    damlacım çok sağol, beğenmene sevindim. inşallah yağmur daha da kolay öğrenir bu tuvalet işlerini

    alevcim olur tabi neden olmasın, şimdiden kolaylıklar

    YanıtlaSil
  14. sevgili füsun; çocuklarda tuvalet eğitimi her türlü gelişimde olduğu gibi bireysel farklılıklar söz konusudur, genelde 1,5 yaş civarı uygun olduğu kabul edilir ama çocuğa göre iki yaşta olabilir, kasların olgunlaşması son derece önemlidir.aslında düşünürken çok zor gibi gelse de zamanı geldiğinde çok çabuk öğreniyorlar. bence gündüz ve gece eğitimi bir arada verilmeli, mutlaka gecede bez çıkarılmalıdır...
    Kolay gelsin, sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  15. nokurunçocukları çok teşekkürler bilgi için. gündüz 2,5 aydır sorunsuz bir şekilde tuvalete yapıyor defne, geceye ise bezleri henüz dolu olduğu için cesaret edememiştik. o da şimdi halloluyor, ikisi bir arada olmalı düşübcesi hem anneyi hem çocuğu geriyor bence, kendi kızımda gördüm ki buna çok da gerek yokmuş. çok şükür hallettik:)
    bizden de sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Arasıra tuvaletleri gelince rahatsız olup söyleselerde irem 'de bu herzaman olmuyor malesef. Ama ben her gece 3 gibi mutlaka yatağından alıp tuvalete oturtuyorum. Ve oturur oturmaz kendiliğinden çişini yapıyor. Bu sırada da asla uyanmıyor. Sonra tekrar yatağına yatırıyorum ve uyumaya devam ediyor. Sende bir dene istersen . Gündüz kesinlikle azcık tuvaleti gelse bile hemen söylesede irem , gece kalkıp çişini söylemesine daha var diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  17. çocuklarımızın yaşamında nasıl da önemli bir dönem bu tuvalet olayı...
    kuru kalkmalara başlandığı an mutlaka bez atılmalı...
    allah nazardan saklasın...defne'ye kocaman bir afferin demek istiyorum...kendi isteği ile tuvalete kalktığı için...bezsiz gecelerin devamı gelir inşallah...

    YanıtlaSil
  18. maşallah defneye yaa,kocaman kız oldu artık.biz ipekle hala gündüzleri uğraşıyoruz füsüm yaa,1 kere oturağa yapıosa 3 kere parkeye:))

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails