Defne'nin ateşle imtihanı...

Bir önceki postu yazdığım gün gündüz ateşliydi Defne. Şurup ateşi düşürmeyince fitil vermiş, rahatladığını görünce biz de rahatlayıp gece uykusuna yatırmıştık. Postu da o ara yazmıştım zaten. Postu bitirip Defne'yi kontrol etmeye gittiğimde ateşölçerde 40'ı görünce orta çaplı bir şok yaşadım.

Defne sık hastalanan bir bebek olmadı hiç, ateşi de birkaç kez yükselmiş, ateş düşürücü ve nemli bezlerle düşmüştü hep. Hiçbir zaman 38-39 ateşle doktor yollarına düşmemiştik. Ama 40 psikolojik sınırmış demek ki benim için. Biraz da abimin ve yeğenimin havale geçmişleri olması beni korkutuyor sanırım. Defne'yi kaptığımız gibi acile götürdük ilk kez. Ateş varken çok halsiz, gözler yarı açık şekilde yatan çocuk ateş düşünce hiçbir şey yokmuş gibi konuştu, eğlendi ilk zamanlar. Salı gecesi ve dün tüm gün çok sık ateşi yükselmesine rağmen düştüğünde hep keyifliydi. Dün gece de nispeten iyi geçmişti, gece bir kez ve sabah 1 kez ateşi yükseldi ve daha kolay düştü.

Ama bugün ateş olmamasına rağmen biraz da ağzındaki aftın etkisiyle sanırım olabilecek en keyifsiz halini sürüyor Defne. Ne neşesi var ne hali. Sadece yarım biberon süt içti, aslında ağzındaki yara olmasa yiyecek ama ağzına birşey götürdüğü anda canı acıyor ve ağlayıp elindekini bırakıyor.

Bu arada tahliller ve muayene bulguları temiz. Gribal bir durum da yok. Nurturia'ya yazdığımda herkes tüüm belirtilerin 6. hastalığa benzediğini söyledi. Sebepsiz, şiddetli ve inatçı bir ateş ve halsizlik. Genellikle 3 gün sürer, 3 günün sonunda da kırmızı döküntülerle son bulurmuş.

Ben dünden beri o kırmızı döküntüleri hasretle bekliyorum. Ateş çok zor ama böyle inatçı ve uzun süreni çok çok daha zor. Banu'nun şu yazısındaki gibi bizde ilk gün elimizde ateşölçerle gezdik. Deli gibi ölçüyorduk. Çıkmış mı, ilacı verdik, düşmüş mü, hala düşük mü, çıkıyor mu? En sonunda artık o ekrana bakmaktan sinirlerimizin bozulduğunu anlayıp bıraktık ölçmeyi. Zaten ha 38,9 ha 39,3 birşey farketmiyor. Çok yükseldiğini ise zaten insan anlayabiliyor. Bir de aynı Banu ve eşi gibi biz de bir Defne'yi bir kendimizi ölçüyorduk, alet doğru çalışıyor mu diye.  (Banu'nun altıncı hastalıkla ilgili şu yazısından ve Burcu'nun herpes virüsü ile ilgili bu yazısından çok faydalandım, çok teşekkürler.)

Ayrıca Nurturia'ya hala üye olmadıysanız mutlaka olun. Sağdaki logoya tıklamanız yeterli. Defne'nin durumunu yazdığımdan beri gerek iyi dilekleriyle gerek bilgi ve tecrubeleriyle yanımda bir sürü kişi vardı. Orası olmasa ben 3 gün oldu niye bu ateş düşmüyor diye kafayı yemek üzere olurdum herhalde şu an. Ama şimdi bugünün belki de son ateşli gün olduğunu düşünüp rahatlatıyorum kendimi.

Zaten en son sabah çıktı ateş. Şu an uyuyor Defne ve ateşi ne kadar bilmiyorum ölçmedim çünkü ama yüksek değil onu biliyorum. Yarına kadar da geçeceğini umuyorum, en büyük dileğim bu şimdi. Yine de olan hastalık böylesi olsun diyorum, çaresi, dermanı olan.

33 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun.Şanslıymışsınız ki o ateşölçere gözünü dikip psikopat olma deneyimini ilk kez yaşamışsınız.Biz senede en az 6-7 kez yaşadığımız için seni çok iyi anlıyorum.Bu hem ilk hem son olur sizin için umarım.Acilşifalar bulsun Defne kızı,daha köy yolları bekliyor onu :)
    özlem

    YanıtlaSil
  2. Füsun tekrar çok geçmiş olsun, ben her zaman ateşin çocuklar için en kötüsü olduğunu düşünürdüm, herpese kadar. Oğlum yemek isteyip de yiyemeyince ve tam 10 gün boyunca yediği toplam şeyin su ve meyve suyu haricinde sadece 1 kase çorba olduğu düşünülürse, bu aftların ateşten de kötü olduğuna inandım. Bu hastalıktan sonra da yemek yemesi konusunda hiç ısrarcı olmadım çünkü bir çocuk 10 gün birşey yemeden de yaşayabiliyor, bir öğün yemezse birşey olmaz felsefesiyle. Hemen geçer umarım hastalığı. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun defne ciğimmm sağlıkla büyümen dileğiyle

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun. Başka bir enfeksiyon da olabilir füsuncum. Ela da tatilde 2 gun cok ateslendi. Birsey bulamadılar. Dokuntusu de olmadı. Çabucak geçirsin de. Çocuk bunlar. Umarım bir an once rahatlarsın.

    YanıtlaSil
  6. Ayy çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Aftlar geçsin gitsin, eski iştahı ve neşesi geri gelsin Füsun....

    YanıtlaSil
  7. Ayy çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Aftlar geçsin gitsin, eski iştahı ve neşesi geri gelsin Füsun....

    YanıtlaSil
  8. Füsuncuğum çok ama çok geçmiş olsun.. Defneye üzüldüğüm kadar bir anne olarak sana daha da üzüldüm :( çünkü biliyorum ki ateş karşısındaki çaresizlik durumu bir annenin en kötü zamanlarıdır. Çok çabuk herşeyin yoluna girmesini diliyorum canı gönülden... Dua ediyorum Defnecik düzelsin diye... sevgiyle

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun defneye... inatçı ateş çok can sıkıcı ama atlatmışsınız neyseki...

    YanıtlaSil
  10. Füsun çok geçmiş olsun,eğer 6.hastalıksa döküntülerle birlikte ateşin birden nasıl kesildiğini göreceksin.İnsanı en korkutan belirsizlik böyle durumlarda,hastalığın adı konulunca rahatlıyoruz.Defne'nin iyi haberlerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  11. Çok çok geçmiş olsun..sağlıklı günler Defne'ciğe..

    YanıtlaSil
  12. Füsuncum..gelmiş gecmişler olsun..mınık melegım ınsallah daha ıyıdır annesı..

    Doğa da Izmırde uc gun suren bir ateşle boğuştu..biz de ishal de vardı...Sudan çıkmadığı için üşütmüş olabileceğini düşündüm...
    Şükür 39 'u geçmedi...

    Allahım dermansız dert vermesin...
    Öpüyorum...mınık papatyamı ...

    YanıtlaSil
  13. Çook geçmiş olsun Defne' ye.. Ateşten korkmamak lazım diye ne kadar avutsak da kendimizi insan çok çaresiz kalıyor zaman zaman, o his çok kötü işte.. Sana da geçmiş olsun Fusün' cum. Bugün son olur umarım, yarın sabaha eski neşesiyle uyanır Defne..

    YanıtlaSil
  14. Geçmiş olsun Füsfüsüm..
    Her çocuk geçirirmiş 6.hastalığı..Duruda da düşürememiştik ateşini.3 .günün sonunda bir ande ateş düşmüştü,karnında döküntüler başlamıştı.Sonra tüm vücut..
    Geçmiş olsun minnoşa..Ayy kıyamam ben ona ya.:(((

    YanıtlaSil
  15. füsuncum çok geçmiş olsun.

    son bikaç gündür duru'dada 38,5 geçmeyen ve şurupla düşen ateş var.son azı dişleri çıkıyor gibi uçları görünüyor ben ona bağlıyorum.defnenin daha yüksekmiş ateşi ama onunda diş olabilirmi acaba?

    inşallah şimdi daha iyidir civciv, çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. geçmiş olsun.
    umarım en kısa sürede atlatırsınız.
    herpes virüsü, sito megalo virüs (CMV), halk arasında öpücük hastalığı diye bilinen hastalık,.. bunların hepsi aynı aileye mensup. genellikle ateşle kendini gösteriyor olmasına rağmen aslında çoğu insanda var olan ve vücuda bir kere girdikten sonra onunla da kardeş kardeş yaşadığımız virüsler.. öpücükle, solunum sekrosyonlarıyla bulaşıyor. bu nedenle maalesef anneler olarak ne kadar engellmeye çalışsak ta pek bir şey yapamıyoruz çocuklarımızı korumak adına.
    acil şifalar, ateşsiz serin günler diliyorum..

    YanıtlaSil
  17. Füsun'cum tekrar geçmiş olsun... Dediğim gibi muhtemelen 6. hastalık gibi geliyor bana... Kuzenimin oğlunda da yok denecek kadar az döküntü oldu. Bu arada biz de aft tecrübesini gerçekten kötü atlatmıştık... Bilirim bir çocuğun yemek isteyip hiş bir şey yememesinin ne kadar zor olduğunu...

    YanıtlaSil
  18. Çooooooooook geçmiş olsun. 15 gün önce biz de bu tür birşey yaşadık.Tahliller temiz 40lara çıkan ilaçla fitille zor bela 38.5 a düşen tam 48 saat bir ffil süren akabinde nispeten daha iyi seyreden sebepsiz birşey.

    YanıtlaSil
  19. Füsuncuğum, belki de altıncı hastalık değildir. Aftlar da ateşe yol açabiliyor. Ada'da küçük bir bebekken çıkmış ve ateş yapmıştı. Umarım hemen atlatır güzel prensesim. Bu arada ezcanelerde satılan tamamen bitkisel özlü bir krem var. Aftın üzerine sürüyorsun, o bölgeyi uyuşturuyor ve yemek yemene olanak tanıyor. Kızkardeşim diş hekimi onun önerisiyle kullanmış ve çok rahat etmiştik. İstersen adını bulup, hatta ilacı bulup sana gönderebilirim. İstersen bana mail at olur mu. Yarın kargoya veririm

    YanıtlaSil
  20. tekrar geçmiş olsun, en kısa zamanda çok çok iyi olacak defne füsuncum...

    YanıtlaSil
  21. tekrar geçmiş olsun, en kısa zamanda çok çok iyi olacak defne füsuncum...

    YanıtlaSil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Çok geçmiş olsun Defne'ye Allah acil şifalar versin inşallah

    YanıtlaSil
  24. geçmiş olsun defneye.ateşli çocuklar daha bi çaresim masum oluyor.anne olrak en zorlandığım durumdur.szi anlıyorum.

    YanıtlaSil
  25. çok geçmiş olsun, umarım şu an daha iyidir

    YanıtlaSil
  26. güzel dilekleriniz için çok ama çok binlerce teşekkür. bugün ateş yok çok şükür, daha iyi defne. ağzındaki yara da geçince çiçek gibi olacak inşallah

    YanıtlaSil
  27. Çok geçmiş olsun, hatta ben yorum yazana kadar geçip gitmiştir inşallah ..

    YanıtlaSil
  28. ateş geçti gitti şükür, bir aft kaldı ama o da pek fenaymış...

    YanıtlaSil
  29. Füsuncuğum çok geçmiş olsun, yeni okudum ve çok üzüldüm, şimdi nasıl Defnecik???

    YanıtlaSil
  30. elifciğim ateş çıkmıyor dünden beri ama ağzında aft çıktığı için istediği halde birşey yiyemiyor, o kötü. çok teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  31. canım benim ya çok çok geçmişolsun, aynı durum bizde de oldu bir türlü düşüremedik. Anlıyorum seni, inşallah çabucak toparlanır, öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  32. Canım benim,şimdi okudum defnoşum hasta olmuş,çok üzüldüm ya..Kolayla hasta olmuyordu fıstığım..Bununla geçmiş olsun canım..

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails