Yaramaz Fındık



Defne'ye yaz için birkaç yeni kitap almaya karar vermiştim ki Cogitoy'a rasladım. Bir kere bazı kitapların fiyatları birçok internet sitesinden çok daha uygun ayrıca aynı gün kargo imkanı olan kitaplar var. Seçtiklerimin hepsi aynı gün kargo olunca kitaplar da bir sonraki gün elime ulaştı.

İşte Cogitoy'da kitapları incelerken rastladım Yaramaz Fındık'a. Nedense kitap kapağı, resmi, ismi her ne ise çok sıcak gelen birşeyler vardı ve ekledim sepete. Hatta o kadar sıcak bulmuşum ki iki kere eklemişim, 2 tane geldi. Uygun bir zamanda Defne'nin bir arkadaşına hediye edilmek üzere sakladım onu da.

Kitapta şirin bir ayıcık ve işe yetişmeye çalışan annesinin sabah telaşı anlatılıyor. Fındık hazırlanmamak için oyuncak tavşanıyla ilgili türlü bahaneler uyduruyor. Tavşanın karnı ağrıyor, düğmeleri yanlış iliklenmiş, arkadaşlarına veda edememiş vb. En sonunda zor zahmet annesiyle evden çıkıyorlar, bir de yağmur başlamasın mı? Yağmurda koştururken Fındık beslenme çantasını ve tavşanını yere düşürüyor. Annesi çantayı toplayıp tavşanı da kendi çantasına atıveriyor. Sonunda Fındık'ın okuluna ulaşıyorlar. Öğretmeni Çıtçıt hanım ve arkadaşları onu kapıda merak etmiş şekilde bekliyorlar zaten. Anne aceleyle Fındık'ı bırakıp çıkıyor ve bu esnada oğlunu öpmeyi unutuyor. Bizim Fındık buna çok üzülüyor, üzüntüsünü tavşanla teselli etmek istiyor öğretmeni ama tavşanı da bir türlü bulamıyorlar. Fındık ağlarken birden kapı açılıyor ve annesi elinde tavşanla kapıda beliriveriyor. Tavşanı vermeyi unuttuğunu söylüyor ve tabii bir de Fındık'ı öpmeyi. Annesini ve tavşanı gören Fındık ise çok seviniyor ve koşup annesinin boynuna sarılıyor.

Hikaye çok sade, çok basit ama çok duygulu, çok naif, çok sevimli. Biz Defne'yle çok sevdik, hergün defalarca okuyoruz. Özellikle annesinin kapıda tavşanla belirdiği sahneye bayılıyoruz. O sayfaya her geldiğimizde Defne'nin suratına kocaman bir gülümseme yayılıyor, çok iyi anlıyor oradaki duyguyu, sevinci. Onun bu tepkisi de beni her seferinde mutlu ediyor.

Defne ilk başlarda öğretmen Çıtçıt hanımı anlayamadı. Onu da yanındaki öğrencilerin annesi zannetti. O kısmı biraz açıklamam gerekti. Şimdi her seferinde o onların öğretmeni diye açıklıyor bana.

Kitabın çizimlerini de çok beğendim ben. Suluboya tekniği kullanılmış sanırım. Çok yumuşak hatlar ve yumuşak renkler var. Ayrıca arkadaki pencerede yağan yağmur, çaydanlığın soğumasını engelleyen örgü kılıf, yumurtalıkta bekleyen yumurta gibi ufak ama şirin ayrıntılar var. Bir de Fındık'ın annesinin geldiğini anlatan cümle kocaman puntolarla yazılmış. Büyük puntoları görünce o kısmı ilk seferinde coşkuyla okudum ben ve Defne'nin inanılmaz hoşuna gitti.

Kısacası bu kitabı şiddetle tavsiye ediyoruz biz... 

17 yorum:

  1. yaramaz fındık başlığını görünce defne den bahsedeceksin sanmıştım :D
    ne kadar imrendirdin kitaba,çok güzelmiş hakkaten.hemen alalım.

    YanıtlaSil
  2. Hehe, Sule ben de ben de:))

    YanıtlaSil
  3. Ben hemen anladım, çünkü bu kitabı Ekin de çok seviyor :)) Zaten bizim evdeki kitaplarla sizinkiler genellikle aynı :) sevdiklerimiz de :)))

    YanıtlaSil
  4. burda bulabilirmiyim bilmiyorum ama çarşıya çıkınca ilk işim almak.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Yiğitinde çok sevdiği kitaplarından bir tanesi bu:)Bu aralar bir bunu bir de babam bir dev'i okuyoruz:))

    YanıtlaSil
  6. Ben de birkac gun once bu kitabi siparis verdim, internette tanitimini begenip attim sepete. Iyiki almisim o zaman :) gelsin de okuyalim biz de...

    YanıtlaSil
  7. ne güzel anlatmışsın benimde hemen alasım geldi :)teşekkürler tavsiyen için.
    güzel okumalar ve bol gülümsemeler...

    YanıtlaSil
  8. bu kitapları not alıyorum,olur da bizim cadı kitap okutmaya karar verirse birgün,biz de alıp okuruz:)

    YanıtlaSil
  9. Şule ve Elfana gibi ben de öyle sandım :)))
    Kitaplara bayılan oğluma yeni bir kitap, biz de bakalım :))

    YanıtlaSil
  10. Yine İş Bankası yayınlarından "Gofret ve babası"nı da tavsiye edebilirim, çok benzer bir hikaye, babası yiyecek bulmak için dışarı çıkıyor, oğlunu da evde kalması için tembihliyor, ama birşey unuttuklarını farkedip Gofret de babasının arkasından fırlıyor dışarı, sonunda buluşup "baba birbirimize sarılmayı unuttuk" diyip birbirlerine sarılıyorlar. Egemen'in favori kitabı repliklerini ezberledi, biz oaralada duruyoruz kendisi söylüyor, sonunda o da bize sarılıyor :)))

    YanıtlaSil
  11. Bu aralar bizim de en çok okuduğumuz ve keyif aldığımız kitap bu Füsun'cum:)

    YanıtlaSil
  12. Bizde de var:)

    Best Seller olmuş bu kitap meğersem

    YanıtlaSil
  13. Fusün; kitap tavsiyelerin ve temin edebileceğimiz site adresine kadar bizleri de bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim..hemen verdiğin linki tıkladım ve siparişimi verdim..
    defne çok şeker, maşaAllah 41 kere ...resimlere uzanıp yanaklarını sıkmak istiyor canım... çok ama çok tatlı...yerime bir kere öper misin annesi?
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. şulecim konu defne olsaydı şımarık fındık derdim, bu ara pek şımarık

    ilahi elfana sen de mi?:))

    bernacım evet zevklerimiz çok benziyor gerçekten, iyi ki ekin defne'den büyük, bol bol kopya çekiyorum zira:))

    filizcim nerelerdesiniz, özledim walla, post isterim

    yeşimcim inşallah beğenirsiniz siz de

    ayşegülcüm çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. başakcım onun da zamanını ada biliyor bence, sen yine de arada değişik kitaplar çıkar karşısına, belki ilgisini çeker kimbilir

    baharcım bunu alırken dediğin kitabı da gördüm alsam mı diye elim gitti geldi, o da aklımda olsun

    özlemcim başka neler var, sen de yazsana bir ara

    denizcim senle de pişti olduk demek ki:))

    mervecim yazılarım işe yarıyorsa ne mutlu bana, tabi ki öperim defneyi,teşekkürler

    YanıtlaSil
  16. teşekkürler füsuncum .. bu öneriler gerçekten çok iyi oluyor devamını bekliyoruz tatlım .. güzel kızını da öptük cnm ..

    YanıtlaSil
  17. Maiallah defne'ye elinede pek yakışmış annesi :))tarhanalı ellerine bayıldımm :))

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails