Tatil, Defne'yle olunca güzel...


Geçen sene kuzenler böyleydi, yine Edoşun doğumgünün kutlamıştık, bu sene de işte böyleler. Tam bir yıl geçmiş, doğduğunda minicik diye kucağımıza almaya korktuğumuz Eda hanım 3 yaşına basmış, tam bir cimcime olmuş.

Tatilimiz böyle ışıl ışıl başladı işte. Önce doğumgünü kutladık, ertesi gün Defne'yle ilk tatilimiz için yola çıktık. Ben mi? Çok heyecanlıydım çok, nedense...


2 yaşın hakkını gayet güzel veren, bazen idare etmekte oldukça zorlandığımız Defnoş bizi tatilde hemen hemen hiç üzmedi. Zorlandığım, başa çıkamadım, üzüldüğüm herşeyi rahat rahat yazdığım gibi bunu da yazmak isterim, şu kavgasız gürültüsüz tatil yapan, bağırış çağırış olmadan denize giren turist aileler gibiydik cidden:) Bu arada gerçekten öyleler, hem de 3+ çocukla.


Daha önce denize hiç girmeyen Defne, suyu çok ama çok sevmesine rağmen başta biraz tedirgin oldu. Biraz bizim de hatamız oldu aslında. Direk kollukla suya sokmak çok akıllıca değilmiş, onu anladım. Boğazına kadar suya gömülmek, ağzını kapatmayı bilmediği için ağzına su kaçması onu rahatsız etti. Başta nispeten daha yukarıda tutan simitle başlamak daha doğru olurmuş.

Kıyıdaki taşlar ve miniminnacık dalgalar yüzünden yürüyerek hiç suya girmedi Defne. Önce kucağımıza aldık, ilerledik ve yavaş yavaş suyun içine bıraktık. Her seferinde ama her seferinde koala gibi bize yapıştı, sonradan açıldı. Kendi kendine debelendi suyun içinde, ileride gördüğü tekneleri gösterip ben onlara yüzeceğim dedi, nasıl olacaksa?


Sonradan ağzını kapatmasını da öğrendi, arada unuttuğu da oldu tabi. Suyu yutup, bu tuzluymuş dedi bize her seferinde. Arada korkup al beni kucağına dediğinde ise hiç ısrar etmedik, aldık. Babam abimle beni zorla tutar, derinlere götürürdü, çok ama çok korkardık. Şimdi Defne de bizim gibi denizden korksun istemiyorum.

Ayrıca istemeyn, korkan çocukların zorla suya sokulmasını da çok anlamsız buluyorum. Çokça şahit olduk, hala da görüyorum. Çığlık çığlığa bağıran çocuklar, onları zorla simite sokup denize sokan, daha kötüsü buz gibi suyu sıçratarak üzerine atıp iyice korkutan aileler...Ne gerek var, girmesin çocuk, kenarda kumla oynasın. tatile gelindi, herkes denize girip hakkını vermeli diye mi düşünülüyor acaba?


Aydın, Muğla ve Datça incir, badem diyarı. İkisine de bayılırım, cennete düşmüş gibiydik. Kahvaltıda bile incir yedik Defnoşla.


Kaldığımız yerde  Defne'yi sevmek isteyenler oldu ama bizimki çok yabaniydi. Büyüdükçe yabanileşiyor bu kız, kimseye yüz vermedi. Bu işi sevmedim, çok tersti çünkü.

Ama sorun çıkartmaması, her koşula uymasıyla kendini affettirdi. Kendi kendine pek fazla yemek yememesine rağmen, akşam yemeğine her indiğimizde mutlaka mama sandalyesine oturmak istedi. Önüne tabak aldı ve ne yemek istiyorsa kendi yedi. Zaten bizim yedirmek istediklerimizi istemiyorsa kesinlikle yemiyor artık. Özgürlüğünü ilan etti, ne istiyorsa ne kadar istiyorsa o kadar yiyor. Yan masalardan gelen bak ne kadar güzel kendi işini kendi görüyor, hiç annesini babasını üzmüyor, aman da pek tatlıymış sözleri beni pek mutlu etti. Hangi anneyi etmez ki, seviniyor insan işte.

Mama sandalyesini kaldıralı bir sene oldu neredeyse, adını bile unutmuş kuzum. Bebek arabası ya da bebek sandalyesi deyip durdu:)


Ağzını kapatmış yüzüyor denizkızı...


Bu tatili bu kadar sevmemin ve eğlenmemin sebebi en çok Defne belki. Çocuksuz çiftlere baktım tatilde, cool bir şekilde denize girip sıkıcı bir şekilde bütün gün güneşleniyorlardı, biz de öyleydik ve çok sıkılırdık. Oysa bu tatilde her anımız hareket ve eğlence doluydu, çok güzeldi, pek neşeliydi.

Koca bir sene nasıl bekleyeceğim ben??

19 yorum:

  1. O suyun içindeyken havaya kalkan ayağı ben yerim. Defnenin ayakları aynı benim kızımın ayakları gibi üstü tombik ve geniş çok sevimli :)
    Valla bencede çocuksuzluk çok sıkıcı hele hele size uyum sağlıyorsa ondan keyiflisi yok. Biz de gelecek sene ki resimleri sabırsızlıkla bekliycez. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel tatil fotoğraflarınız özellikle ortalarda iki arkadaşın sahilde oynadıkları poza bayıldım.arka planı az daha yukardan alınaymış tam yarışmalık olurmuş...hakkaten çok güzel pozlamaların usta işi...
    defne hem çok güzel hem çok uyumlu annesi ne kadar şanslısınız...her gününüz tatil gibi geçsin...
    çocuksuz tatile gelince ben hala pek katılamıyorum belki benim obsesif anneliğimden yada az biraz bencilliğimden kitabımı müziğimi alıp eşimi bile almadan bi 3 gün rahat geçirebilirim... çok da mutlu olurum gibi...genede yazının sonu çokca düşündürdü beni...yapabilirmiyim ki?yok yok yaparım hatta 3 gün plajdan hiç kalkmadan yatabilirim de...
    çokca sevgiler...iyiki döndünüz...

    YanıtlaSil
  3. maşallah yine harikasınız füsuncum. güzeller güzeli kızında muhtesem görünüyor fotograflarda. eee ceken el de okadar iyi tabi:) tatilinizin keyifli geçmesine cok ama cok sevindim. bende kızımsız bir tatil dusunemem.

    YanıtlaSil
  4. Datça notları da Defne notları da çok özendirdi beni :) Hoş biz de hiç sorunsuz bir yurtdışı seyahati yaptik Arda ile ama deniz, Defne'nin deniz kızı resimlerine özendim çok :) Biz rahat olduğumuzda onlar da oluyorlar çok eminim artik bundan. Herşeyi hissediyorlar, anlıyorlar hele ki artık çocuk olmaya ramak kalmışken..Umarım bu sene senin için çabucak geçer, tatiline hemen kavuşursun, opuyorum Defne' yi, sevgiler
    Zeynep

    YanıtlaSil
  5. Füsuncuğum herşey o kadar güzel görünüyor ki resimler harika ,çokta güzel anlatmışsın.Tanık olmuş gibiyim:)Defnoşum ağzını kapatmış ne tatlı yüzüyor .İyi ki varlar değil mi ,hayat onlarla daha güzel,daha anlamlı.Öpüyorum deniz kızını,seni..

    YanıtlaSil
  6. Annesi çok tatlı bu kız tü tü tü tüüü

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar mutlu oldum okurken sanki kendim gitmişim gibi... Henüz cesaret edemedik biz tatil işine, baLLımız fazla enerjik olduğu için. Önümüzdeki sene aynı mutlulukla, benim bloğumda buluşmak umuduyla :)) kocaman öpüyorum deniz kızını... sevgiyle

    YanıtlaSil
  8. İnciri yiyişine bayıldım..en sevdiğim yaz meyvasıdır incir, dediğin gibi oralarınki de bir başka olur..Nurlu badem yediniz miiii??? :)

    YanıtlaSil
  9. pasta başındaki ikiliye bayıldım...ne güzel olmuş 1 yıl öncesi ve sonrası...bakalım bir sonraki yıl nasıl değişiklikler olacak...
    denizdeki,kumdaki defne tam ısırmalık...harika bir tatil olmuş...

    YanıtlaSil
  10. Yaa hangi bir fotoya yorum yazayım bilemedim ki. Defnoş'u senden daha çok özledim valla :))
    Hadi açılsın şu okullarda aramızdaki km'ler azaldın artık :))

    YanıtlaSil
  11. inanmıyorum ya ağızlarından çıkan laflarda mı aynı bu kızların.ada da açıkta ki yelkenlileri gösterip,ben şu gemilere kadar yüziyim geliim diyor:)en üstteki eli ağzında olan fotoda çok tatlı görünüyor defnoş.bu arada eylülde ben de datçada olacağım ama arabasız gideceğim fazla gezemem herhalde

    YanıtlaSil
  12. füsuncum çok sağol, seneye çok daha güzel fotolar olur inşallah

    nihalcim o fotoğraf daha büyük ama birleştirince üstten alttan gitti, yalnız tatilin de tadı ayrı olur ama çabuk sıkılır insan

    bernacım çok teşekkürler güzel sözlerine

    zeynepcim yurtdışı da kolay olmamıştır değil mi? rahatlık konusunda haklısın bizim durum onlara da yansıyor

    eminecim çok doğru, ben de öptüm canım szi

    eylemcim çok sağol:))

    badardem inşallah siz de çook güzel bir tatil yaparsınız da beklediğinize değer:)

    denizcim sağol:)

    ıtırcım aynen:) incir en sevdiğim yaz meyvesi benim de. nurlusunu yiyemedik canım ya ama diğeri de çok güzeldi

    YanıtlaSil
  13. bahriyecim seneye de umarım beraber kutlayabiliriz de koyarım fotoları, çok sağol

    burcu aynen ya ben de sizi çok özledim

    başak gerçekten mi? kalpleri bir bunların. ne güzel her sene datçaya gidebiliyorsun çok kısakndım seni

    YanıtlaSil
  14. Süperrrr güzel bir kız maşallahhhh..
    Ne de güzel geçmiş tatilinizzz..

    YanıtlaSil
  15. İnsan bi karşı koy'da Melikeyle Batıkan var der ve gelir dimi ama :(

    YanıtlaSil
  16. pınarcım çok teşekkürler canım, her tatil güzel değil mi?

    melikecim ben oraları hiç ama hiç bilmiyorum ki? karşı koyda mıydınız gerçekten?

    YanıtlaSil
  17. Ah Defne ya ben seni ne zaman sıkıştırıp seviceeeem?

    YanıtlaSil
  18. belki istanbulda falan görüşürüz, kimbilir:)) çok seviniriz ama

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails