Çocuklu olmak bir yandan da pek harika...


Sobe aslında bu. En son Başak yazmış, ben de havadan sobe kapıp yazmak istedim. İtiraflardan sonra böyle bir sobe de lazımdı zaten.

Defne'den sonra, daha güleryüzlü bir insan oldum sanırım. Özellikle ev dışında. Eskiden doktorlara, mağaza görevlilerine, kasiyerlere vb. somurtur, yolda karşılaştığım insanlara soğuk soğuk bakar, nemrutluğumu dibine kadar yaşar, yaşatırdım. Şimdi bu tip durumlarda insanlar benden önce kızıma bakıyorlar, ona laf atıp onunla ilgileniyorlar. Bu da beni ister istemez gülümsetiyor, insanlara selam vermemi hatta durağan haldeysek sohbet etmemi bile sağlıyor.

Görevlilerle yanımda Defne varken çok daha kolay ve rahat iletişim kurabiliyorum.

Blog ve Nurturia ile tanışmama, bir sürü anne ile iletişim içinde olmama, buluşmalara katılmama kısacası çok daha hareketli bir yaşantım olmasına sebep yine Defnedir.

Eskiden haftasonlarında, tatillerde yapacak birşey bulamaz, sıkılırdık. Defne'yle birlikte sanırım daha yaratıcı olduk bu konuda. Gezeceği, farklı şeyler keşfedeceği, değişik deneyimler yaşayabileceği bir sürü yer bulup götürüyoruz. O eğlenirken biz de eğleniyoruz. Tatil bile Defne'yle daha güzel demiştim hatta.

Yeniden oyuncak alabiliyorum. Oyuncaklarla oynayıp, rengarenk çocuk kitapları okuyabiliyorum.

Minik minik kıyafetlere bakıp severdim eskiden. Şimdi en beğendiğimi alıp, kızımın üstünde görebiliyorum.

Misafir durumlarında çocuklu olmanın avantajını kullanabiliyorum.

En önemlisi kendimin ve potansiyelimin farkına varıyorum. Yazı yazamam derdim, bu blog için yüzlerce post yazmışım. Beceriksizim derdim, oyuncak, süsleme, aktivite, neler yapmışım neler. Sinirliyim derdim, bazen beceremesem de kontrol edebiliyorum. Tahammülsüzüm derdim, başka çarem olmadığı için tahammül edebiliyorum. Üşengecim, tembelim derdim, aynı anda bir sürü iş yapabildiğimi görüyorum. Ve sevebilme gücümü görüyorum kızıma baktıkça.

Kısaca, anne olmayı seviyorum.

14 yorum:

  1. Çok ben gibi olmuş. Bende buna benzer şeyler yazacağım sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten yalnız, tatiller bile daha keyifli :)

    YanıtlaSil
  3. ama son paragrafta kendi potansiyeline çok haksızlık etmemiş misin:)

    YanıtlaSil
  4. sen o kadar nemrut muydun yaa,hatırlamaya çalışıyorum bak şimdi:)Oyuncak alabilmek bence de çok güzel,ben kendimi tatmin ediyorum resmen.

    YanıtlaSil
  5. inan kendimi okuyormuş gibi oldum
    kesinlikle abike denilince akla aomurtuk bi surat gelirdi hatta benim lisede lakabım "no frost"tu..
    şimdi 32 dişiönce gözleri yarım ay dolanıyrum ortada..
    füsfüsüm bişi sormak istyorum fotografların çok hoş gorunuyor fotograf makineni öğrenmemde sakınca var mı? ayrıca senin fotolar nasıl oyle buyuk yayınlanıyor bi hilesi var m?

    YanıtlaSil
  6. burcu şaşırmadım tabi ki, bekliyorum

    başak değil mi ama:)

    özgürcüm sonradan farkına vardım kendimin, şimdi farkındayım ama:)

    başakcım nemrut olmasaydık o zaman arkadaş olurduk belki:)) fenaydım, defne yanımda yokken hala fenayım hatta:)

    aybike no frost da iyiymiş:) makinem Canon 500D, büyük fotoğraflar çok büyük seçeneği sayesinde oluyor ama senin blog şablonu müsaade etmeyebilir, dar çünkü

    YanıtlaSil
  7. çocuklarla kendimizi keşfetmek :)

    YanıtlaSil
  8. hmm ne zamandır aklımda şablon degıstırmek peki ozaman,teşekürler

    YanıtlaSil
  9. O kadar içten ve güzel bir yazı olmuş ki ellerine sağlık füsun,seni ve defneyi görmeyi,o şahane fotoğraflarınıza bakmayı,yüreğinizden dökülüveren o en içten yazıları okumayı çok seviyorum yazmasan sizi merak ediyor bu güzel kıza bakmaya hiç ama hiç doyamıyorum ama siz bizi sevmediniz heralde izleyenlerimden bir kişi eksilmiş son günlerde bir de baktım ki mavi gözlümün annesi kendime çok yakın bulduğum bir insan,hatta çoğu zaman yazdıklarından fikir sahibi olduğum bir insan,,,,
    sizi üzecek bir şey mi yaptık???Eğer bilmeden de olsa kırdıysak affola...

    YanıtlaSil
  10. füsuncum ben çok büyük bir hata yaptım :((((( bloğun azizliğine uğradım az önce ki yorumum da bahsettiklerim tamamen teknik bir arızadan ibaretmiş :(((((
    affeeeeeeeeeeet lütfen :((

    YanıtlaSil
  11. o kadar beni anlatmışsınki biran kendim yazdım sandım:)ellerine sağlık.demek ben gibiler varmış dedim.soğuktan sıcağa dönüş:))

    YanıtlaSil
  12. bahar sen de öyle hissediyorsun değil mi?:)

    aleeev ne güzel şeyler yazmışsın ama sonlara doğru korktum bir an:) neyse ki anlamışsın, eksilen ben değilim:) öptüm sizi

    deniz çoğu anne aynı durumu yaşamış sanırım:) yalnız olmadığıma sevindim:)

    YanıtlaSil
  13. :)))
    İkinizde meleksiniz...

    YanıtlaSil

Düşüncelerinizi görmeyi seviyorum.

Related Posts with Thumbnails